Acte amb Carles Móra.


Ahir se celebrava un acte al voltant de les consultes sobre la independència al districte de Sant Martí de Barcelona. L’organitzava Reagrupament i hi va parlar el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra. Va explicar el procés que va dur a la consulta amb anècdotes com que, aquell dia, hi hagué un rècord de donació de sang a nivell nacional o com van preparar un servei d’ordre eficient amb gent de Mataró.
Va ser molt interessant l’explicació del procés assembleari pel que el seu partit, Arenys de Munt 2000, selecciona el candidat amb una assemblea popular on el poble vota abans de les eleccions. Els candidats no poden acumular càrrecs, aquests són limitats en el temps i ell, per exemple, acaba l’any que ve. A més proposen llistes obertes en l’assemblea.
Móra va afirmar sobre les consultes que “Ara no va de broma. Ara va seriosament. Veiem possible la independència”. No parla a cegues. Du un centenar d’actes els darrers mesos. Va parlar d’un tsunami de la societat amb un moviment transversal però també va advertir que els electes estan “emmanillats”. No els va culpar i ens va animar a entendre que es deuen a la disciplina de partit car molts viuen del càrrec i han de mantenir una família. Per això cal entendre algunes posicions i no despotricar dels electes que no s’atreveixen a donar el pas. El problema no és polític, és laboral dins els partits. Aquests són insostenibles econòmicament però malgrat això cap ha fet un ERO. No redueixen personal perque mantenint-lo compren fidelitats. Malgrat això Móra va afirmar que mereixen respecte: són electes del poble. Simplement han pres el camí equivocat.

Enviat per Jordi Vàzquez associat a Reagrupament – Sant Martí.

 

Els Comentaris estan tancats