Consultes per la independència.


1des

El passat 1 de desembre el Reagrupament – Sant Martí va convidar el Carles Móra, actual alcalde d’Arenys de Munt, i el Jordi Comas, ex-alcalde de Matadepera, a parlar sobre les consultes per la independència que es celebraran a diverses poblacions catalanes el proper dia 13. Tot i que estava previst que tanqués l’acte, el Carles Móra, després d’una breu presentació per part del Jordi Sánchez, va ser el primer ponent a parlar. El motiu: que el mateix dia tenia un altre acte a Sant Cugat. Una mostra més del compromís d’aquest alcalde que ha voltat per desenes de localitats de tot el país. La seva intervenció, com sempre, va ser molt sentida. Va expressar les emocions que va sentir  el dia de la consulta al seu municipi, va parlar breument sobre com s’havien organitzat i ens va exposar la seva visió de com entén que hauria de ser l’independentisme. Va apostar per un sobiranisme obert, integrador, tranquil, que raoni sempre en positiu i que provi de buscar la màxima unitat possible. Èmfasi especial va marcar en aquest últim punt, el principal motiu, va dir, de l’èxit de la consulta a Arenys de Munt. També va incidir molt en el tema de la regeneració democràtica. Com a exemple, va posar Arenys de Munt 2000, la marca electoral que el va portar a l’alcaldia. Fins i tot, va anar més enllà i va raonar que Reagrupament és l’expressió en l’àmbit nacional del que AM2000 és a nivell municipal.

Va tancar l’acte el Jordi Comas, que va incidir en els dos eixos bàsics del discurs del Reagrupament: la independència i la regeneració democràtica. En una intervenció farcida d’anècdotes, va apostar per a canviar el sistema electoral actual mitjançant llistes obertes i circumscripcions electorals més reduïdes on el polític es vegi obligat a passar comptes amb aquells a qui representa. Va parlar, també, de tots els avantatges a nivell econòmic, social i cultural que comportaria la constitució d’un nou Estat català. El dia va concloure amb un sopar on van assistir-hi diversos associats i no associats.

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats