Excel.lent article de Carme-Laura Gil.


Ahir l’exconsellera d’ensenyament de CiU, Carme-Laura Gil publicava un article titulat “No, t’equivoquis, CDC”. En el text es posicionava en contra de les declaracions d’Artur Mas al diari nacionalista espanyol “El País”. Mas atacava per igual les petites candidatures unionistes (C’anos, UPD, PxC i la suposada de Nebrera) com la que seria independentista (Reagrupament). L’article de l’exconsellera és brillant per molt motius:
- s’ha de ser valenta a CDC (també al PSOE o a UDC) per opinar diferent del “líder”. Només López Tena ho fa. La partitocràcia esclafa internament la veu discordant. La pluralitat s’assimila erròniament amb feblesa quan és precisament riquesa.
- Gil replica a Mas que és injust barrejar oli i aigua. Injust i impossible. Reagrupament no té res a veure amb les altres forces sorgides de l’espanyolisme radical. Mas ho sap i, barrejant-les, intenta desacreditar.
- Gil teoritza que Reagrupament ha sorgit pel descrèdit de CDC i ERC. Enlloc de criticar l’efecte fora bó analitzar la causa. La causa, opina, seria que CDC ha practicat una deliciosa ambigüitat tant còmoda per ells com dolenta pel país. Ara, l’ambigüitat ja no dona rèdits suficients per governar i CDC sap que o bé governarà amb el PSOE o amb el PP.
- Les opinions de Mas descartant un referèndum per por a perdre’l haurien d’avergonyir qualsevol, no ja independentista, sinó nacionalista convergent. Si Mas tingués tanta por a perdre no es presentaria per tercer cop a President de la Generalitat havent perdut ja dues vegades.
Felicitar, doncs, l’exconsellera que, des d’un paper dirigent dins CDC ha tingut valor per opinar el que molts pensen. Sense la tebior i l’ambigüitat d’ERC i CDC avui Reagrupament no existiria. Ells, en part, l’han creat.

Enviat per Jordi Vàzquez associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats