Qui pugui, a votar!


consultesEl proper diumenge, els empadronats majors de 16 anys de 170 municipis podran opinar sobre si estan a favor o no d’un Estat propi per a Catalunya (en l’enllaç tot sobre el procés) . La taca d’oli iniciada a Arenys de Munt s’ha estès ràpidament arreu del territori i arribarà, el proper 25 d’abril, a Barcelona. Que es celebri una consulta sobre la independència a la capital aporta una gran dosi de credibilitat i força a aquesta iniciativa. La prova més clara d’aquesta rellevància ha estat la reacció de tots els mitjans de comunicació. Quan hi va haver la consulta a Arenys, tota la caverna mediàtica (tant la favorable al PP com al PSOE) van muntar grans escàndols i van dedicar hores i hores a tot el que es coïa a la localitat maresmenca. En el fons, s’exclamaven falsament, perquè ho veien com un petit acte simbòlic que es celebrava a un petit poble de Catalunya que els donava el pretext perfecte per a escupir tot l’odi que duen dins. Ara, però, la cosa ha canviat. Tots callen. I callen perquè estan espantats, perquè veuen i entenen que va de debò. El dia 13 hi haurà 700.000 persones cridades a les urnes i el proper 25 d’abril, la consulta es celebrarà a la pròpia capital. El mateix passa amb La Falange. A Arenys van decidir muntar el seu patètic i ridícul espectacle, però ara s’han fet enrere. I això que la Conselleria d’Interior els havia permès concentrar-se el dia abans fins i tot al mateix Mercat de Vic (només això és motiu suficient per a demanar la immediata dimissió del Joan Saura; es pot ser més curt?). Però res, també han abandonat. Aquest cop, el PSOE tampoc ha contractat cap advocat franquista per a evitar-les i demà passat es podran col·locar les urnes a locals públics. Però han errat. I s’han equivocat perquè per molt que ho obviïn és impossible amagar que a 170 municipis es debatrà sobre crear un nou Estat en el marc de la UE. L’expectació sobre les consultes és tal que mitjans d’arreu del món hi enviaran corresponsals per a seguir-les. El que va començar a Arenys i continuarà diumenge és un procés molt potent que ens pot obrir les portes a esdevenir un nou Estat. Per molt que alguns apoltronats ho vulguin boicotejar, la dinàmica és tan potent que no hi poden fer res.
Per cert, per qui vulgui seguir minut a minut els resultats, des de Reagrupament s’ha creat un giny on s’actualitzaran cada 5 minuts els vots que es vagin comptabilitzant, tothom que ho vulgui pot penjar-lo al seu. En fi, el proper diumenge, qui pugui, a votar!

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats