“Regals” d’Any Nou


regalsEl 2010 ha començat amb una sèrie d’actuacions des del meu punt de vista reprovables:

-13 independentistes de l’Alt Penedès (10 de Vilafranca del Penedès i 3 de Sant Pere de Riudebitlles) han estat imputats per a recollir signatures pel Dret a Decidir el mateix dia que es celebraven les eleccions espanyoles. És “curiós” comprovar com la justícia espanyola permet als anti-demòcrates manifestar-se durant la Consulta D’Arenys de Munt i prohibeix la recollida de signatures durant unes eleccions.
-El President Montilla va aprofitar el que hauria de ser el discurs institucional de Cap d’Any per a fer campanya del programa del seu partit. És a dir, que entre tots li vam pagar publicitat gratuïta en horari de màxima audiència. Una mostra de la desesperació del seu partit, que tem una forta derrota a les eleccions d’aquest any.
-A la Catalunya Nord ja no es podran celebrar els correfocs. L’estat francès s’ha negat a pressionar per a flexibilitzar la ridícula normativa europea que els prohibeix.
-El govern espanyol va acabar invertint en Catalunya menys del que marca l’Estatut, i el 2010 tornarà a fer el mateix.
-Aquest any ens tocarà pagar més impostos. Es penalitzarà tant l’estalvi com el consum, amb augments tant de l’IVA com de les rendes del capital. En plena recessió econòmica, pot ser un error. Com tampoc hagués considerat una rebaixa impositiva, ja que hi ha uns serveis socials que cal proveir, i més en temps de crisi. Més que preocupar-se en com escanyar-nos més, haurien d’esmerçar els seus esforços en optimitzar la més que costosa i sobrecarregada Administració estatal (podrien, per exemple, eliminar l’inservible Minsterio de Cultura, ja que les competències en aquest àmbit estan traspassades) o posar èmfasi en la inversió en sectors amb futur capaços de generar riquesa i ocupació a llarg termini.
-El que sí és un robatori és l’increment descomunal en els bitllets de Rodalies, i més tenint en compte que la inflació va ser del 0,9%. Aquesta no és la manera de promocionar el transport públic.
Malgrat tot, hem de ser optimistes. Aquest 2010 pot ser un any de grans canvis a Catalunya. Estarà a les nostres mans, mitjançant el nostre vot, canviar-ho.

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats