Euronews, la pancarta i l’urna


El canal Euronews dedica un reportatge al creixement de l’independentisme a Catalunya. El ressò internacional és molt positiu, és la principal conseqüència del clima polític del País, especialment de l’onada de consultes sobiranistes. Consultes que mereixen tot el suport però que s’han de veure com un instrument propagandístic ja que cal legitimar-les amb l’ús de la democràcia.
De res serviria tota aquesta feina si en arribar a les eleccions “autonòmiques” la resposta de les urnes fos un Parlament amb una composició paral•lela a la d’avui.
Euronews dóna la representació de les veus contraries a la independència a personatges de la talla d’Albert Ribera, Francesc de Carreras, Francisco Caja, o l’Albert Boadella. Independentment de l’opinió política que em mereixen els hi puc reconèixer la virtut de parlar clar. Algú s’imagina quines respostes obtindríem dels Montilla, Mas o Saura? La més absoluta i ofensiva ambigüitat. Això suposant que Euronews, amb bon criteri, no hagués intentat parlar amb ells per realitzar el reportatge. Probablement la resposta llavors va ser “no comment”. Ja se sap qui es mou no surt a la foto.
Em deixo expressament als meus excompanys d’ERC, Uriel Beltran inclòs. Amb ells, la resposta és inequívoca. El problema és que a l’hora d’actuar, per moltes ILP que es plantegin, prima l’estratègia. La estratègia actual és la política del “mentrestant”, hereva de la política de “la pluja fina”, i amb això podem aguantar trenta anys més.
El problema és que jo ja no tinc ni temps ni paciència, i intueixo que no sóc l’únic. En les properes eleccions “autonòmiques” el meu vot serà per qui presenti una proposta clara. Cal desplaçar el terreny de joc de la pancarta a l’urna.

Enviat per Jordi A. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats