Mentides arrel del sincrotó


Un dels mentiders més grans de tots els temps, el ZP, va venir a Catalunya a inaugurar el sincrotó, un accelerador de partícules que ha de comportar importants avenços en el món de la ciència. Ho va fer, com sempre, al més pur estil del “Benvingut Mr. Marshall“: “Mireu quina infraestructura més bonica que teniu gràcies a mi!“. Envoltant de tants vassalls, va tenir la indecència d’assegurar que aquesta infraestructura és la mostra de les “grans ” inversions que l’Estat efectua a Catalunya. Per començar, oblida que aquest sincrotó va tirar endavant gràcies a la pressió que la CiU del President Pujol va exercir sobre el PP. És a dir, s’han apropiat d’una obra que ni tan sols van iniciar. Tant la nova terminal de l’aeroport del Prat com l’arribada del TGV van ser acordats en una època anterior. I aquest personatge, amb tota la barra del món, ha pretès patrimonialitzar-ho. És a dir, si la inversió a Catalunya durant l’època del PP ja era penosa, en aquesta època de l’”amic” ZP encara està essent pitjor. Ni l’Aznar més centralista s’emportava tants i tants diners del treball i esforç de tots nosaltres. Però algú pot pensar: “Ei, que tenim un nou Estatut!”. però de què ens està servint? Per ara, només per canviar els horaris d’alguna ruta ferroviària i el color als trens de Rodalies. Perquè la Inspecció de Treball, l’altre transferència de competència que ens han volgut vendre com a “molt important”, és una gran enganyifa. La Generalitat no té veu ni vot per a establir cap marc laboral propi. Com a molt, per a informar. Igual que en el cas dels Rodalies.
A més, aquest fet ha coincidit amb la fi del “deute històric” (?!) que suposadament “pateix” Andalusia. Com pot ser que una de les CCAA que més recursos ha pres de les altres tingui un “deute”? D’on se l’han tret? Finalment, volaran cap a Andalusia 1.200 milions d’euros extres. La inversió de l’Estat en aquest sincrotó ha estat de 100. Això sí, de l’immens i ingent deute fiscal català, que es situa pels 22.000 milions d’euros, res, a seguir tragant i pagant. Necessitem l’Estat propi, i quan més aviat millor. Ja està bé que ens fotin la cartera i la dignitat d’aquesta manera!

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats