Una reforma, sí, però així, no


La Diagonal, en el tram entre les Glòries i Francesc Macià, precisa d’una reforma. Només cal anar-hi qualsevol moment del dia, sobretot durant les hores punta, per a comprovar-ho. No és un lloc gaire amable per a passejar. El soroll resultant del trànsit, unes voreres massa estretes a banda i banda, sumat a un carril bici col·locat amb calçador donen certa sensació de caos . Pel que fa al trànsit, els col·lapses es succeeixen un dia rere l’altre. Tampoc els busos poden circular prou ràpid. Pel que fa al comerç, tots aquests condicionants no ajuden que sigui una via comercial.
Per a millorar aquests problemes, doncs, caldria un canvi. Però no com ens ho vol endollar l’Ajuntament. La pretensió que l’Eixample absorbeixi tota la circulació és inviable. Ja va prou carregada com perquè hagi de suportar més cotxes. Que l’alcalde digui que la Diagonal no és una via de pas important denota un desconeixement brutal o un intent desesperat de justificar el pas del tramvia. Sobre aquest, precisa d’un gran espai, la seva regularitat de pas és reduïda i és molt poc adaptable. Una solució seria millorar i fer més eficient la xarxa d’autobusos, aconseguir una major regularitat de pas en el metro i, per què no, la proposta de fer un túnel subterrani amb diverses parades de ferrocarril no és dolenta. Seria una manera de fomentar el transport públic i, alhora, gràcies a això, es podrien ampliar voreres gràcies a la part del vehicle privat que absorbiria el ferrocarril.
Una reforma estructural d’una de les vies més importants de la ciutat cal que es pensi i s’estudiï detingudament. No es pot fer a la babalà. Ni se’ns pot presentar d’aquesta manera, amb una pseudo-consulta plena d’irregularitats tant en la publicitat com en la votació que només té com a objectiu promocionar un alcalde desquiciat que ha perdut la noció de la realitat. Està tan desesperat que ha cridat a tota la cort subvencionada perquè vagin a votar el que ell vol. Per això he votat la C. No és pas una postura immobilista, com criden desesperadament des del govern municipal. Al contrari. És l’alternativa d’estudiar quina Diagonal necessitem i volem de veritat.

Afegit: resultats finals: l’opció C ha recollit el 79,84% dels vots amb una participació de només el 12%. L’Hereu ha demanat la dimissió del primer tinent d’alcalde, el Carles Martí. I ell?! Hereu dimissió!

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats