La impunitat de l’abstentisme dels diputats, una excepció espanyola


L’abstentisme és una lacra que pateix la suposada democràcia als Països Catalans. Als Parlaments dels Països Catalans és ben visible en la majoria de sessions però on agafa l’aspecte d’un drama és a la cambra espanyola. És habitual que hi hagi 40 dels 350 diputats.

Entre les mesures que ha impulsat el govern estatal del PSOE, seguit de forma lacaia pel tripartit català, hi ha com estalviar, escanyant els més pobres, però també com recaptar més, escanyant a tort i a dret. Si mirem al nord podem trobar mesures per recaptar més i, al mateix temps millorar la gestió.

Fa un any que el parlament francès va impulsar la mesura de multar els diputats absents sense motiu. No són multes gaire altes, de 300,00 € però milloren la imatge dels polítics. Al parlament europeu es practica una mesura similar. A principis de maig la regió de Provença adoptava la mateixa mesura que ja practiquen altres regions occitanes com Aquitània o Miègjorn-Pirenèus. Els diputats regionals, assimilables als autonòmics, perdran un 15 % del sou si falten mitja jornada i un 30 % si és a jornada completa.

Mentrestant, als parlaments autonòmics catalans continua la impunitat, l’absentisme no té cap càstig i es castiga als que sí treballen. Un altra avantatge de seguir l’exemple espanyol. 

Enviat per Jordi Vàzquez associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats