El conte del senyor José Luís i el seu amic Duran


Un home tenia dues filles. Com les coses anaven bé, l’home vivia per sobre de les seves possibilitats. Les filles no. L’home fruïa de la vida emborratxant-se i anant-se de creuer tot sovint. Fins i tot anava fent regals a tort i dret sense que ningú li ho demanés. Les coses es van tòrcer i l’home va decidir que prohibia la seva filla petita de gastar diners. A la gran la va deixar continuar com fins llavors amb petits retocs. Ell va posar-se uns texans bruts, va fer veure que s’apretava el cinturó però va continuar anant al club de luxe que feia anys que visitava.

Era un irresponsable respecte a les filles, un mentider que va jurar que no els retallaria la setmanada i era injust retallant les despeses només d’una. Aquest home es deia José Luís i els seu veí, el senyor Durán, encara el va avalar quan va demanar un darrer crèdit.

El que no sabia el senyor Duran era que l’amic José s’ havia gastat també els diners del propi Duran. Era el conte de la llagosta i la formiga però a sobre la llagosta es va endrapar el que la formiga havia guardat. I la formiga encara va dir que li ho permetia per “responsabilitat”.

Aquesta situació no és irreal. El govern espanyol ha prohibit l’endeutament dels ajuntaments però no de comunitats autònomes o del propi govern central. Ho fa de cop i volta. El dia anterior a publicar-ho al BOE el propi José Luís, que tant simpàtic cau al senyor Ridao, afirmava a Elx que no hi hauria retallades socials. Sentia el plaer de mentir a les masses i que aquestes l’aclamessin. De forma més que brillant Jordi Pujol va qualificar Zapatero com un “nou ric ignorant”.

Encara va cometre el nyap de prohibir l’endeutament des del 25 de maig tal com va publicar el BOE. Ho va rectificar al dia 1 de gener en una mostra més del que vol dir incompetència espanyola. Aquest senyor ha dilapidat els diners i ara, per arreglar-ho prohibeix als altres, els ajuntaments, d’endeutar-se. A sobre quan Vic demana no empadronar més gent car no dona l’abast li ho prohibeix. Una darrera dada és prou contundent: del deute públic espanyol un 70 % correspon al del govern central, un 25 % a les autonomies i només un 5 % als ajuntaments. A qui se li prohibeix endeutar-se més?. Als ajuntaments. Aberrant.

Davant de tot això el més normal seria convocar eleccions i demanar responsabilitats penals a aquesta persona. En Duran i Lleida ho va poder fer. Però es va abstenir i va salvar aquest incompetent. Diu que ho va fer per responsabilitat. Ara se’n diu així. Cal suposar que quan Judes va delatar Jesús creia que ho feia per responsabilitat.

Enviat per Jordi Vàzquez associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats