Tots junts decidim


La quarta onada de Consultes ha acabat, també, amb uns molt bons resultats, tot i que desiguals segons el municipi. En global, del 14,2% (15,7% sobre l’oficial). S’entrava en importants poblacions del Baix Llobregat, segurament el territori on l’independentisme té més complicacions, i es va passar la prova amb nota. Va sobresortir Mataró, amb una participació de quasi el 24% sobre el cens de la Consulta i més del 27% sobre l’oficial. Nou èxit de l’equip de l’Alfons López Tena, que va superar, per exemple, poblacions com Girona. Un altre punt a destacar és l’important percentatge d’immigrants que van votar a la població maresmenca, superant en percentatge fins i tot a Vic. Important que Cornellà superés el 10% i que Sant Feliu arribés al 9% donats els durs impediments per part del govern municipal. En aquest enllaç, tots els resultats municipi per municipi. Lamentar, però, els incidents causats per energúmens que s’oposen a la democràcia. A Mataró, dos homes amb uns modals propis del Torrente van entrar a un col·legi electoral, van insultar els organitzadors i van tirar totes les paperetes pel terra. També a la capital del Maresme La Falange repartia uns pamflets criticant que la Parròquia de Sant Josep cedís l’espai com a col·legi electoral. A Cornellà, persones d’avançada edat van increpar a uns voluntaris que els animaven a anar a votar. Com a curiositat, explicar que a Bellatera, una EMD pertanyent al municipi de Cerdanyola del Vallès, a més d’aconseguir una important participació (del 31,41%) hi van votar la Mònica Terribas i l’Agustí Benedito, candidat a la Presidència del Barça.
Tot això, en el moment que ha quedat vist per sentència el judici contra el Marc Belzunes per a no acudir a una mesa electoral. Un procés, a més, amb algunes irregularitats. Esperem que es faci justícia, es respectin els seus drets i que la sentència sigui favorable.

Enviat per Albert B. i R. associat a Reagrupament – Sant Martí.

Els Comentaris estan tancats