Carretero: “Solidaritat Catalana ens dóna la raó i ho celebrem”


Reagrupament accepta la proposta de converses amb Solidaritat Catalana per la Independència perquè interpreta que representa l’acceptació del full de ruta que assenyala la declaració unilateral d’independència com a via cap a l’Estat propi. Així ho ha assegurat Joan Carretero, en declaracions a aquest diari, hores després de la presentació del projecte de l’expresident del Barça, Joan Laporta, el diputat d’ERC Uriel Bertran i el militant de CDC Alfons López Tena.

“Finalment accepten que el referèndum per declarar la independència no és viable, que l’única via és la declaració d’independència unilateral des del Parlament. Aquest és el nostre full de ruta, i ens donen la raó, cosa que celebrem”, ha destacat Carretero.

L’exconseller espera ara que Reagrupament sigui convocat per parlar sobre l’articulació del projecte. “Jo ja vaig proposar una candidatura transversal fa temps en un article al diari AVUI . No puc estar en desacord amb les meves pròpies idees. Però cal veure com s’articula aquesta idea. Jo crec aquest projecte no és cap brindis al sol, crec que ho deuen tenir ben estudiat, i esperem parlar-ne”, ha afegit.

Carretero, però, també llança un desafiament: “Em sembla perfecte anar tots junts, i espero que ERC i CiU també s’hi apuntin”. Per ara, ERC prepara un comunicat que es difondrà aquest dimarts a la tarda. CDC, en canvi, ja ha avançat que, per ara, no dirà “res” sobre la qüestió, segons els seus portaveus de premsa.

Els Comentaris estan tancats