Sobre la consulta d’Arenys de Munt


Amb freqüència em causa sorpresa el comportament dels qui s’omplen la boca parlant de democràcia. Alguns d’aquests suposats demòcrates critiquen les manifestacions democràtiques de la ciutadania catalana al demanar l’opinió sobre la independència del nostre país i menyspreen  a ciutadans que volen reflexionar i expressar democràticament  el que més els hi convé com a poble.

No queda ocult que aquests crítics aplaudeixen d’alguna manera als qui estan a la seva altura, ja que em disgusta i no es pot prendre amb lleugeresa la manifestació dels falangistes a Arenys de Munt. Em pregunto perquè encara existeixen partits polítics d’aquest tipus que es permeten manifestar-se en contra d’un acte cívic i democràtic a Catalunya.

Els homes i dones de totes les generacions que van votar la consulta d’Arenys van fer sentir la seva veu i van expressar que ni la situació actual política ni el present estat de les autonomies són preferibles a la plena sobirania d’un estat propi. Qui voldria una situació on els pirates dominen el mar de la política?

Ara altres Ajuntaments catalans prenen l’iniciativa d’Arenys. Aquest fet significa, malgrat no els hi agradi als suposats crítics federalistes, que la ciutadania catalana lluita dins dels seus murs per defensar el seu territori i per provocar els canvis polítics necessaris per arribar a la independència del nostre país. Els temps han canviat i ja no es tem el futur ni el passat, la prova és que els bàrbars falangistes només van poder aguantar una horeta la pressió del poble i van haver de sortir amb la cua entre les cames d’Arenys.

Al reflexionar sobre la consulta d’Arenys és just alegrar-se per la pobresa política espanyola enviant advocats de l’estat ex-falangistes i grups d’ultra dreta a boicotejar un acte cívic i democràtic. Raonant d’aquesta manera es descobrirà que aquests tipus d’accions són més avantatjoses per nosaltres els independentistes. Perquè, com no hem de créixer, cada vegada més, davant d’aquesta classe d’accions?

En resum, puc dir que a l’examinar les actuacions de la ciutadania catalana quedar clar que es poden destruir les opressions del present i que cal emular l’iniciativa d’Arenys a tot el territori.  No ens deixem enganyar per enquestes i declaracions falses, cal aspirar a l’ independència perquè la nostra situació actual davant de l’estat espanyol i Europa ens ho permet. El nostre poder per aconseguir aquest honor neix dels ciutadans normals i corrents,no de cap classe política manipulada. És per això, que aconsello i animo a tots i totes a que parlem i escrivim allà on arribi la nostra influència, per inclinar cap a l’ independentisme a la major part de la ciutadania catalana.

Ernest Bernat i Capdevila

Els Comentaris estan tancats