Candidatures de Reagrupament


Dissabte que ve és el 1er Congrés de Reagrupament, moment clau d’un projecte amb dos eixos fonamentals: independència i regeneració democràtica. En el Congrés també s’escollirà la nova direcció de Reagrupament: s’han presentat 72 candidats, i s’han d’escollir 18. Es vota directament al candidat, sense llistes tancades, arriscat però coherent amb la reivindicació de llistes obertes de Reagrupament.

He revisat les credencials dels 72 candidats i la veritat és que n’hi ha moltes persones amb molta qualitat, preparació i compromís. Durant els propers dies aniré comentant alguns dels candidats que es presenten. És només una aproximació personal a alguns candidats que conec o que, sense conèixer-los, penso que val la pena tenir-los en compte. Dit això, recomano a tots els associats de Reagrupament que, més enllà d’aquest escrit, revisin la llista de tots els candidats i preguntin a altres companys quins candidats coneixen i quins recomanen votar.

Avui vull començar per les dones: malauradament es presenten poques, però les que conec em generen una gran confiança. Com la Rut Carandell, advocada i mediadora, mare de família, i motor de Reagrupament des dels inicis; la Imma Prat, la mare de l’Eloi, de Sant Vicenç dels Horts, filòloga catalana que, entre moltes virtuts, diu sempre el que pensa; o la Caritat Garcia (advocada, Terres de l’Ebre), la Sandra Lomas (llicenciada en Història i Comunicació, Baix Camp) o la Carme Roure (Metge i Odontòloga, Lleida), que porten (molts) mesos treballant pel projecte de Reagrupament. Només tinc bones paraules per totes elles, i penso que farien una gran feina.

També es presenta Imma Bellafont, d’Osona,fundadora i directora de la llibreria La Tralla i presidenta del Gremi de llibreters de Catalunya. No la conec personalment però en tinc molt bones referències bones. I també hi ha altres candidates que no conec, com la Laia Cubells, la Isabel Farré o l’Esther Ponsa, però que us animo a que llegiu les seves credencials i valoreu també la possibilitat de votar-les.

Sempre he estat en contra de les quotes, però seria bo que la nova junta de Reagrupament tingués una alta presència femenina. I això sí, votar-les, a ella i a qualsevol candidat, per les seves credencials.

P.D. Jo no em presento, no sigui que sortís (!) és quedés sense entrar a la Junta de Reagrupament algú molt més preparat que jo. Dit això hi ha feina per tots, per mi, per tots els associats que no es presenten, i per tots els candidats que, malauradament, no sortiran escollits.

Si us plau, mireu amb atenció a dos candidats a la Junta de Rreagrupament que combinen preparació, compromís i no militància prèvia en partits polítics: Xavier Palet i Gabriel Borràs.

Xavier Palet és un metge especialista en gestió hospitalària que ha demostrat una gran capacitat i compromís en l’organització de la 1a Assemblea de Reagrupament. Afable, molt llest i amb les idees clares, no ha militat fins ara enlloc: tant de bo surti escollit, té molt a aportar.

Amb el Gabriel Borràs he coincidit vàries vegades en els darrers anys: m¡ha agradat sempre molt la seva visió i ambició de país i la seva coherència. A l’igual que molts dels candidats a la Junta de Reagrupament, té una gran preparació i una exitosa carrera professional. La seva aportació a la Junta de Reagrupament seria sens dubte molt valuosa.

I no perdeu de vista altra gent, com els líders de Catalunya Estat Lliure, els promotors de la ILP per un referèndum d’autodeterminació que la mesa del Parlament de Catalunya va rebutjar. Es presenten el David Vinyals, el Marc Viñoles, el Roger Granados i l’Ignasi Planas, tots ells procedents de Convergència. És destacable que persones vincules a plataformes o entitats sobiranistes optin per Reagrupmanet. El fet de venir de Convergència enriqueix Reagrupament (a l’igual que ho fan col·lectius provinents d’Esquerra, d’altres partits, o que no han militat enlloc). I la seva experiència activista serà sens dubte de gran vàlua.

En conclusió, persones amb i sense militància política prèvia, a punt per continuar treballant pel projecte de Reagrupament.

Revisa les credencials de tots els candidats, t’ho recomano. Fes-ho anant a Candidatures.

Salvador Garcia

Articles (I i II) publicats al bloc de Salvador Garcia i al digital Directe!cat el 29/09/09

Els Comentaris estan tancats