La viabilitat econòmica de la Catalunya Estat


Aquest passat dimecres 12 de Maig, Reagrupament ha convidat el Centre Català de Negocis (CCN) a fer una xerrada i posterior col·loqui sobre la vessant econòmica d’un Estat Català. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes de les cotxeres de Sants.

Conceptes com el dèficit fiscal, que limita el desenvolupament d’una Catalunya pròspera, en contraposició als avantatges de tenir un estat propi, que catapultaria l’Estat Català al quart lloc europeu en renda per càpita, han estat els protagonistes de la presentació.

Els exemples pràctics amb xifres concretes han estat molt il·lustratius i entenedors, posant de relleu la magnitud del problema que suposa per a qualsevol país un dèficit del 10 % del producte interior brut.

Els 22.000 milions d’euros de dèficit fiscal anual, suposen 60 milions d’euros diaris. Amb aquesta quantitat es podria desdoblar l’eix transversal en 12 dies, o pagar el nou terminal de l’aeroport del Prat en 21 dies, o construir un nou hospital cada dia. Això només amb el dèficit d’un any !

La xerrada ha acabat amb un torn de preguntes per part del públic, que s’ha mostrat molt participatiu. La creació d’un fons de reserva de pensions, la negociació amb l’estat espanyol de la part corresponent del deute exterior, o un full de ruta per assolir l’estat propi, han estat temes de debat.


Els Comentaris estan tancats