Article d’en Salvador Cot a l’Avui. Ens comencen a tenir por el PSC….. també.


Si tu no hi vas, ells posen una urna
Falta –només– un any, però costa d’imaginar com anirà la pròxima campanya electoral. Vist com ha anat la major part de la legislatura, no és fàcil deduir quins seran els arguments de cadascun dels partits per intentar mobilitzar els seus electors, per il·lusionar-los, per tornar-los a entusiasmar. O per espantar-los suficientment.
És ben cert que, en temps de desafecció, tots ho tenen ben difícil. Però, fins que no es demostri el contrari, el mestratge en la propaganda electoral el té, com se sap, el PSC. Prova de l’efectivitat del seu equip de campanya són els –impressionants– 25 diputats que va treure Carme Chacón en les eleccions espanyoles de l’any passat. La fórmula, ben coneguda, era el temor a la victòria dels altres. En aquest cas, el PP.

Però, ¿com mobilitzarà el PSC els seus simpatitzants aquesta vegada?
El PP, a Catalunya, no espanta ningú. Ni tan sols Daniel Sirera. Així doncs, si hem de fer cas de la reacció de la mateixa Carme Chacón a la consulta d’Arenys, els socialistes catalans, en aquest cas, poden presentar-se a si mateixos com la garantia contra el sobiranisme. De fet, tal com diuen els principals dirigents del PSC, la seva percepció és que CiU fa por. Artur Mas, segons José Zaragoza, està “frustrat i radicalitzat”, de la mateixa manera que, a parer de José Montilla, és tota CiU la que s’ha “radicalitzat amb les consultes”. Carretero és “sectari i messiànic”, diu Joan Ferran, i el sobiranisme, en general, fa venir molta crisi i molt d’atur. I es propaga com la grip A.

Així doncs és possible que aquesta estratègia els funcioni,
vés a saber. Potser veurem cartells del PSC amb les cares d’Artur Mas, Joan Carretero i l’alcalde d’Arenys de Munt amb la llegenda Si tu no hi vas, ells tornen a sota. El que ja no sé és com aconseguiran afegir-hi Puigcercós.

Els Comentaris estan tancats