Carta rebuda pels organitzadors de la Consulta del 13-D al Pla de l’Estany


  10.12.2009-Publiquem una carta oberta que hem rebut:

 Aquest diumenge podré donar la meva opinió de manera democràtica sobre el futur que vull pel meu país. Espero que d’aquí a no gaires anys esdevingui una realitat.

 Em sento afortunat i més quan penso que els meus pares, avis, besavis, etc, no varen poder expressar lliurement els seus pensaments ideològics i en canvi jo sí que podré. Ells, en una gran part de la seva vida, gairebé ni es podien expressar en català en molts llocs de la societat, la por a la repressió era massa forta, se’ls hi prohibia gairebé tot el que feia referència als seus orígens d´identitat i la seva educació excloïa el català en tots els àmbits socials.

 Després de molts anys això ha anat canviant, i ara, s´ha obert una escletxa, per ells una escletxa molt perillosa, per a nosaltres una escletxa d´esperança, esperança per un poble que ha estat maltractat des dels seus orígens, i que ara, després de molts anys aquella flama que semblava extingida, ara torna a cremar amb força, un poble que ara comença a despertar d´un llarg malson. 

Per tots els meus avantpassats, per tots els anys de llibertat que els hi varen arrabassar, per ells, aquest Diumenge aniré a expressar-me en llibertat, i de ben segur formaré part d´una nova pàgina de la història del nostre país, i potser un dia la meva família podrà viure en un país en el que les llibertats de les persones siguin per damunt de tot.

 N’hi ha molts que diuen que això no serà mai possible, però jo us dic que un llibre que es comença a escriure amb il·lusió i esperança no pot acabar mai malament.

 

Siau

Els Comentaris estan tancats