L’armarem o no?


La Catalunya independent hauria de comptar amb un exèrcit convencional? Aquesta setmana el tema ha estat relativament present als fòrums de debat. En bona part, ho ha afavorit la inclusió d’una resolució (una entre moltes altres) a l’assemblea del Reagrupament de Joan Carretero, on s’ha reclamat sense complexos la creació d’un cos armat en una futura República Catalana.

Com sol passar, els més unionistes ho han criticat, ho han descartat i fins i tot ridiculitzat. Es tracta de gent que troben naturalíssima una cosa com el Terç de la Legió espanyola (un club que festeja la mort amb cabra i tot), però no troben imaginable que Catalunya pugui disposar d’una organització de defensa nacional normal i corrent. Bé, no cal patir per aquesta mena de personal, són els mateixos que en el seu dia es van haver d’empassar amb patates braves la creació del cos de Mossos d’Esquadra.

  • Alfred Bosch, a l’Avui

Els Comentaris estan tancats