Sectors independentistes promouen i després descarten una candidatura d’esquerres al Parlament


La iniciativa compta amb el suport d’antics dirigents del Moviment de Defensa de la Terra i de fins i tot membres de la CUP partidaris de fer el salt malgrat que, en efecte, aquesta va aprovar en la seva darrera assemblea nacional el gener de l’any passat no presentar-se a les eleccions catalanes.

MDT

Entre els impulsors del manifest hi ha el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) que, després d’una fase exploratòria, ha decidit de desmarcar-se’n per la manca de suports necessaris perquè pugui tirar endavant, segons fonts de la formació. L’MDT, que té membres dintre la CUP, va anunciar que obria una ronda de contactes amb ’sectors que se situen al voltant de la Unitat Popular’ per sospesar la viabilitat d’una candidatura electoral independentista, la qual, segons que va puntualitzar més endavant, no hauria de considerar cap ‘fusió amb l’independentisme de dretes’.

Els Comentaris estan tancats