Vídeo: cercant la unitat a la sala del doctor Broggi


Plovisqueja al carrer i es va fent fosc, però a la sala de la casa del doctor Moisès Broggi, al barri del Putget de Barcelona, no passa el temps. Amb el doctor Oriol Domènec i Heribert Barrera, Broggi forma un trident incombustible que prepara un nou cop d’efecte: la presentació pública a l’Ateneu Barcelonès d’un manifest polític que sigui una crida a la unitat independentista de cara a les eleccions al Parlament. Tot i que la trobada està organitzada per Reagrupament de Sarrià-Sant Gervasi, no es fa referència a cap partit concret i la reunió destil·la una bona fe que espanta en els dies que corren.

La idea de fons és impulsar una mena de senat de “persones bones i sàvies” que avalin una única candidatura per preparar el terreny per a la separació. “Amb Espanya tenim un matrimoni malavingut, i el millor és el divorci”, diu Broggi. El doctor Domènec creu que la independència no trigarà, però Barrera, més moderat, matisa: “No tan de pressa, potser el 2014″. “És que només quedem nosaltres i els escocesos”, lamenta Broggi.

En una sala atapeïda de records acumulats durant 101 anys, Broggi i els seus companys també avisen que caldrà trobar un líder. Per evitar malentesos, Barrera deixa clar que “ara per ara no hi ha cap líder acceptat per tothom que pugui liderar res, de moment és millor treballar en equip”.

Heribert Barrera, Moisès Broggi i Oriol Domènec

Clica-hi a sobre per veure'n el vídeo

La lúcida i colpidora trobada va ser gravada per membres de Reagrupament Sarrià-St Gervasi-Vallvidrera. Va ser emesa al decurs de la II Assemblea de Rcat al Palau de Congressos de Catalunya, front 1400 persones que van rebre molt positivament el vídeo.

  • Podeu veure’n el vídeo en dues parts; primera i segona -gràcies Vicki!-

Els Comentaris estan tancats