El ‘sector negocis’ crea problemes a Artur Mas


El sector dels negocis, del que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta n’han estat màxims exponents durant anys i panys, ha jugat una mala passada al candidat de CiU a la Generalitat. Amb totes les enquestes a favor, el líder nacionalista s’ha vist implicat, de forma indirecta, en la trama Pretòria. Alavedra i Prenafeta, a qui es va voler presentar com uns ex dirigents desvinculats de la primera línea política i centrats només en els seus assumptes, tenien encara una interlocució directa i habitual amb Artur Mas, Felip Puig o David Madí tal i com es desprèn de les converses telefòniques gravades per la Guàrdia Civil per ordre del jutge instructor Baltasar Garzón. En el caòtic sumari també queda clar que Mas coneixia alguns dels negocis d’Alavedra i Prenafeta i que fins i tot els va donar algun cop de mà. A canvi, aquests organitzaven trobades amb empresaris a Artur Mas i al gerent de CDC, Germà Gordó.

En plena tempesta pel cas Palau i el suposat cobrament de comissions de CDC per la concessió d’obra pública que va denunciar El Periódico, la Pretòria es converteix en un nou contratemps per Mas que, segur com estava que ni ell ni els seus en sortien més esquitxats del necessari, demanava el dia abans de publicar-se el sumari que, amb l’assumpte del Palau, el Parlament investigués també la trama urbanística. CiU té a favor que el PSC no jugarà fort el tema. Caldrà veure si ERC i ICV són capaços d’aprofitar-ho per invertir la tendència i demostrar el que per ara diuen amb la boca petita, que no tots els polítics són iguals.


Els Comentaris estan tancats