Sabadell: prova superada


  • Un 16,08% del cens electoral ha participat en la consulta sobre la independència que s’ha celebrat aquest diumenge a Sabadell. En total han estat 23.870 vots. La participació amb el cens ampliat amb immigrants i menors d’entre 16 i 18 anys ha estat del 13,76%. Sabadell, amb un cens electoral de 147.410 (ampliat fins a 173.426 amb col·lectius que normalment no poden votar), és la ciutat més gran que fins ara ha fet la consulta. El “sí” ha guanyat clarament amb un 92,46%. El “no” s’ha situat entre el 5 i el 6%.
  • Sabadell ha superat de llarg la participació de Lleida (8’23%), que era fins ara la ciutat més gran en acollir la consulta sobre la independència; i també la de la Diagonal feta a Barcelona, tot i els més de 3 milions gastats per l’Ajuntament. Aleshores, els grans mitjans van titllar de fracàs la iniciativa liderada per Hereu pel resultat, no per la participació. Com és habitual, aquest criteri no se seguirà per analitzar la consulta a Sabadell, de manera incomprensible. Potser és pel temor de veure com una iniciativa popular, basada en el dret a decidir, ja ha mobilitzat més de mig milió de catalans. I els que falten. Pròxima parada, 20 de juny.

    Els Comentaris estan tancats