Reagrupament estrena seu i web; el 10 de juliol tria llistes


Creu que la IP acceptada al parlament és ‘una proposta trampa’ · Reagrupament presenta seu electoral i nova web

En la presentació de la nova web i de la seu electoral de Reagrupament,al passeig de Gràcia, el president de l’associació, Joan Carretero, va dir ahir que era ‘més fàcil assolir la independència que no el concert econòmic’. Així replicava al cap de CiU, Artur Mas, que havia dit que el país no era ‘prou madur per a una operació d’aquestes característiques’. Per Carretero, en canvi, és el moment ‘d’un canvi radical al parlament’, si bé la IP per un referèndum oficial acceptada al parlament, és, als seus ulls, ‘una proposta trampa’, és ‘atabalar  la gent i perdre el temps; si de cas, serveix perquè alguns partits es tornin a col·locar en un presumpte independentisme’. Ara, va dir, Reagrupament no s’oposarà pas a la recollida de signatures.

El 10 de juliol es decidiran les llistes i el candidat

Carretero també va concretar el calendari pre-electoral de la candidatura de Reagrupament: el 10 de juliol es farà una assemblea en la qual es concretaran les llistes de la candidatura i els caps de cada circumscripció. ‘Tothom sap que hem demanat a Joan Laporta d’anar plegats a les eleccions’, convençut de la fidelitat del president sortint del Barça: ‘Si Laporta salta a la política, ho farà amb nosaltres.’ El 10 de juliol, Laporta ja haurà deixat el càrrec i haurà fet pública, segurament, la seva decisió.

Laporta va confirmar, no fa gaire, que tenia un equip de col·laboradors que treballaven per preparar-li el pas a la política, si finalment s’hi decidia. I fa un parell de setmanes va dir que, quan s’acabés el seu mandat al Barça, prendria la decisió final. Que la data de l’assemblea de la formació independentista (10 de juliol) segueixi de prop el final del mandat de Laporta (30 de juny) no és pas per atzar. Recordem que Laporta va defensar (vídeo), en la segona assemblea de Reagrupament, que, a les eleccions de la tardor, s’hi havia de presentar un partit independentista decidit a proclamar unilateralment la independència al Parlament de Catalunya.

El nom del partit, a votació

Sobre la marca electoral d’aquesta candidatura, Carretero va explicar que el nom del nou partit es posaria a votació, un dia d’aquests, a la web de l’associació. Hi podran votar tots els associats a Reagrupament.

Els Comentaris estan tancats