Marc Viñolas: “Espanya aplica a Catalunya la dictadura del nombre d’habitants” -presentació de Reagrupament i el Cercle Català de Negocis a Tres Torres-


“Espanya aplica la dictadura del nombre d’habitants i justifica el rodet contra Catalunya en nom de la legitimitat democràtica”. Marc Viñolas, enginyer industrial i membre de la Junta Directiva de Reagrupament, va fer aquestes afirmacions el dia 13 passat en una presentació que va realitzar conjuntament amb Jaume Vallcorba, del Centre Català de Negocis (CCN), organitzada per Reagrupament Sarrià-Sant Gervasi al centre cultural Pere Pruna.

En paraules de Viñolas, tots els camins de convergència entre Catalunya i Espanya han quedat bloquejats: “Mentre fèiem la revolució industrial, vam pensar que ajudant Espanya en el camí del progrés ens acabarien estimant, però no ha estat així, només buscàvem un copet a l’esquena i l’única resposta han estat les garrotades. Espanya només vol exercir el poder”. Per a Viñolas, “Ara hem arribat al final del camí, o ens integrem i ens convertim en espanyols o decidim per nosaltres mateixos. Naturalment, no ens deixaran fer un referèndum, perquè no hi ha respecte democràtic, per tant, només queda declarar de manera unilateral la independència amb una majoria de diputats al Parlament”.

Jaume Vallcorba va coincidir que la sortida que proposa el CCN és la mateixa, la declaració unilateral d’independència. Va assegurar, arran de la pregunta d’un assistent, que els catalans no havien de témer l’exèrcit espanyol. “Què faran si entren els tancs per la Diagonal, prendran TV3? encanonaran el Parlament? L’exèrcit espanyol és integrat en l’OTAN; podem pensar que un general belga donarà ordre de disparar contra els catalans? Quan Rússia va envair Geòrgia el 2008, el ministre d’Economia va exigir al de Defensa que es retirés, perquè la Borsa de Moscou perdia 13.000 milions d’euros diaris. En el moment que un sol soldat entrés a Catalunya, les borses espanyoles s’enfonsarien i els presidents de totes les multinacionals presents al país exigirien a Madrid una retirada immediata. La Unió Europea, a més, no permetria mai l’actuació de la força contra un Parlament democràtic. Els temps ja no permeten a Espanya actuar de manera no civilitzada.”

  • Gràcies Eugeni!

Els Comentaris estan tancats