Presentació del llibre “Històries de distracció massiva” de Miquel Manubens


Amb la presència del president de Reagrupament, Joan Carretero, va tenir lloc la presentació del llibre d’en Miquel Manubens “Històries de distracció massiva”, a la casa Orlandai, el passat divendres 16 de desembre.

Obrí l’acte en Joan Carretero, parlant-nos de l’autor i amb un to humorístic, seguint la línea del llibre, ens va fer “dues recomanacions en el moment de  presentar un llibre: d’una banda, compreu-lo i de l’altre i, si és possible, llegiu-lo”. També va dir que “hi trobaríem mites febles i mentides per fer-nos desaparèixer com a poble; un poble que – contràriament a la majoria – té una festa nacional en el dia d’una derrota i que és lluny dels llibres d’herois”.

Seguidament  va parlar Miquel Manubens que va dir que el llibre ha estat escrit des de l’honestedat i el rigor, mirant d’explicar la història, tot i no ser ell historiador. Comentà que és un llibre d’anècdotes i tòpics que són mentides i que intenta explicar d’on vénen i per què nosaltres, els catalans, perdem el temps responen “totes aquestes tonteries”.

El llibre està dividit en cinc parts: de la primera a la quarta, va dels íbers a la Hispània i de com hem arribat avui fins aquí. La cinquena és la part que probablement més ens atreurà: des de les quatre barres trobades a la ceràmica íber, passant pels visigots, una aturada generosa a la vida i descobriment de Cristòfor Colom -tema força seductor segons  va confessar- i la Hispània i el paral·lelisme econòmic amb el moment actual. Manubens ens ho explicà en un to distès, humorístic i desmuntant moltes i moltes de les mentides de per què Catalunya i els catalans som com som.

Entre diapositives i riures escapats davant d’aquesta nova visió de la història de Catalunya, us animen a comprar el llibre per passar-hi una bona estona aquest Nadal.

A la conclusió de l’acte mig centenar d’associats de Reagrupament van quedar-se a la Casa Orlandai on, tot comentant l’actualitat política, van compartir un sopar nadalenc i una copa de cava.

Els Comentaris estan tancats