Presentació de la nostra web i entrevista; premsa (1)


Presentació web i entrevista reagrupament CN, al Vilaweb CN, Ds. 25 de juliol 2009:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3613775&p_edi=catalunyanord

Neix un nou grup polític a Catalunya Nord. Web i 1era entrevista.

Ds. 25 de Juliol del 2009 (Matí)

El grup reagrupament.cat fundat per Joan Carretero, obre una secció a Catalunya Nord. Encara no s’han presentat públicament, i podrien tardar uns mesos, però han contactat la premsa ahir, per anunciar la seua web i proposar entrevistes.
No hem esperat i aquí sota trobareu les seues respostes a les nostres primeres preguntes.
Els qui esteu interessats podeu també visitar des d’aquí la seua web (documents, opinions, vincles, preguntes, …).


1 Reagrupament existeix a Catalunya nord des de quan?

Existeixen nord-catalans adherits a Reagrupament, directament i individuals, des de ja fan mesos, i ara és més concret encara per haver creat la seua pàgina web, amb adreça www.reagrupament.cat/catalunyanord, on es pot llegir textos bàsics, deixar opinions, trobar altres vincles nord-catalans… i sobretot preguntar directament. Us preguem que en publiquéssiu clarament l’adreça…

http://www.reagrupament.cat/catalunyanord

Reagrupament CN (R. CN)

2 És un nou partit nord-català? Una secció d’un partit de Catalunya?

No. Ja a “Catalunya” (millor dita “Comunitat Autònoma de…” -CAC-, o “Principat”) no és declarat com a partit sinó com a associació. Des de l’inici s’ha anunciat que l’objectiu no era, ni de lluny, crear un nou partit. Podem ser agrupació d’electors, de ciutadans…, fins a partit segons el que sigui necessari per portar els nostres objectius que són dos:
la Independència de Catalunya (mitjançant candidatures unitàries) i dels Països catalans; i una regeneració de la política.

3 Què diferencia Reagrupament del que ja existeix aquí?
Catalunya nord ja no té suficients partits catalanistes?

Primer, ho torno a dir, que no és un partit;
Segon que va directament de concert amb, i com a integrant de, reagrupament al sud. El nombre de partits no és important,l’important és si ho fan bé, si el que fan és suficient, si ho fan junts i si es pot – o s’ha de – fer més… pensem que cap no representa la nostra opció, les respostes que donem al què? i al com?.
Tercer convé també precisar que tampoc és una associació festiva o cultural (unes fan ja molt bona feina aquí) sinó un grup independentista actiu amb clar projecte de futur,
I per acabar preciso que no tenim cap objectiu electoralista ni a curt ni a mig termini, només hi ha un objectiu electoral (unes candidatures independentistes que volem unitàries) a la C.A de Catalunya (CAC) i després una declaració unilateral d’independència pels diputats (majoritaris) elegits, procediment al qual donem total suport.

4 Us presentareu aviat oficialment? a la premsa?

Potser més tard sí, no és ni el moment ni una prioritat. No tenim programada cap data però sí que contestarem a tots, premsa o persones, que ens escriuran amb bon rotllo.

5 Darrere pregunta, de moment: Què es pot trobar a la vostra web i s’hi pot obtenir més informacions?

Unes 5 o 6 rúbriques (pestanyes), des d’una presentació fins a vincles nord-catalans passant per textos bàsics i lloc d’opinions, a les qual es pot participar preguntant o escrivint-hi opinió pròpia…

Em permetreu, abans d’acabar, precisar que tenim, evidentment, els mateixos 4 punts bàsics de reagrupament, que són les finalitats de l’associació Reagrupament.
Aquests:
1. Situar l’independentisme a l’eix del debat polític català.
2. Cercar la unitat de les forces polítiques i socials que tinguin com a objectiu el reconeixement internacional de la Nació catalana.
3. Creació d’un marc favorable al creixement de la base social de l’independentisme català.
4. El foment del debat, l’estudi i la conscienciació social per a la independència dels Països Catalans.”

I que també tenim les mateixes dues prioritats:
1. La independència de Catalunya i Països catalans units
2. Una renovació de la política (sobretot de la manera de fer-la)

(fi de l’entrevista)

Els Comentaris estan tancats