Presentació a Catalunya Nord


BILD0097
Aquest proppassat divendres (11/12/2009) Reagrupament (i en particular la seua Vegueria Catalunya Nord) havia convidat a venir a la seua presentació al Casal de Perpinyà.
més de 25 nord-catalan(e)s van venir-hi malgrat el temps, omplint quasi la sala.
Començant a les 18h35 amb la triple presentació pels 3 membres de la Junta nacional (Esther Ponsa i Bou, Roger Granados i Wehrle, i Teo Vidal i Sol).
Primer desenvolupant alhora els temes i prioritats bàsiques: adhesions i candidatures electorals transversals obertes i independentistes; per una majoria de diputats de declarin des del parlament de la comunitat autònoma la Independència; punts concrets i condicions de regeneració política…
i explicacions més personals sobre per què sem socis i a la junta de l’associació Reagrupament.

Va continuar (19.05… 20.10) per un molt actiu i positiu diàleg amb els presents: Preguntes entre ells i els presentadors, i fins intercanvis directes entre assistents contestant-se uns a altres; sense cap incident evidentment.

Els principals temes: Reagrupament i les eleccions d’octubre 2010 (Diputats catalans); exemples de què és la regeneració política per RCat?, la proposta d’uns partits d’aquí de demanar d’una regió nord-catalana dins del marc estatal francès, RCat pot servir de pont entre els catalanistes i partits catalanistes a Catalunya Nord?…

“No sem ni ens transformarem en Partit, ni ara ni al moment de les eleccions; és clar i anunciat des de l’inici. Sí que tenim creat un partit per presentar-nos “Reagrupament Nacional Català” però és i quedarà només una eina, de mida molt limitada i ‘a les ordres’ de l’associació i dels associats. Només és i serà una eina tècnica d’ús puntual i concret.”

“Definim la regeneració política, molt més enllà de les cares, les edats i els sexes, molt concretament en una desena de punts concrets en la nostra ponència política votada a l’octubre, res de belles frases només teòriques”

“Sobre el tema ‘regional’ i tampoc sem sol·licitat des de l’exterior ni tan sols hem cercat contactes. Les actuacions i decisions locals sempre es prenen i es prendran a nivell local, no de l’associació. Fins ara no hi ha debat intern; actuem a altre nivell.”

“Hem convidat personalment, sense exclusiva de sensibilitats catalanistes d’aquí, amb el sol limit de tenir adreça electrònica de contacte. Tan de bo poguéssim ser un pont però, coneixent la situació, no veiem com; no podem fer-ho amb només el nosre esforç, tot i que sí la nostra creació voluntàriament transversal i apartidista lògicament l’hauria de facilitar; però…”

Per fi a la pregunta
“Donem per suposat i fet que tenim majoria absoluta d’aquí un any al Parlament, els diputats declaren per majoria la independència com anunciat. Com a nord-català podré demanar i seré reconegut per vosaltres com a ciutadà català?” hem contestat
‘En absolut sí! T’acceptem i us acceptem, com a ciutadans catalans de ple dret!’

Entre els excusats: Jaume Queralt, Jaume Roure, Teresa Rebull, Josefina Matamoros…
i entre els presents: Totes les sensibilitats des del regionalisme (uns quants) fins a l’independentisme (sobretot) i cares més conegudes, i reconegudes, per les seues realitzacions catalanes o la seua història de militant:
el cap d’ERC Joan Ridaura, i d’ERC també Enric Vilanova i Narcís Duran, l’històric lluitador ‘Cale’ Josep Serra, el cap de les Bressoles Joan Pere Le Bihan; membres coneguts del ‘Burro Català’, de l’anticolionialisme Daniela Grau (de Catalunya Acció)… simpatitzants de la CUP (per no tenir existència concreta a Catalunya Nord), membres i cap del Cercle Alfons Mias, i un llarg etc (llàstima que me n’oblido, si us plau assenyaleu-nos-ho, completarem)
Que tots siguin regraciats públicament aquí (en particular l’Esther i en Roger) i desitgem que els present hagin copsat i copsin la importància del moment que vivim, la oportunitat que representa, la importància també de ser-hi com a nord-catalans i de l’opció transversal per obtenir majoria absoluta independentista (no d’aquí 20 o 200 anys, que serà massa tard) i declaració unilateral d’independència, d’aquí pocs mesos.
Hem acabat recordant 2 dels lemes del malaguayat Lluís Maria Xirinach, a la seua “crida 2000 per a una assemblea dels Països catalans per la Independència”:
“Lluitarem contra al fort mentre siguem febles, Lluitarem contra nosaltres quan serem forts” i
“La independència no es demana, es pren”

Tots estan convidats a sumar s’hi
http://www.reagrupament.cat/catalunyanord/

http://www.reagrupament.cat/catalunyanord

www.reagrupament.cat/catalunyanord

ens podeu escriure a catalunyanord@reagrupament.cat
Suma-t’hi. Reagrupa’t

Els Comentaris estan tancats