Notícies semi oficials (a l’Avui)


Reagrupament.cat estudia la possibilitat de donar participació no tan sols als seus associats sinó també als simpatitzants en les eleccions primàries que han de servir per designar els seus candidats en les quatre circumscripcions catalanes per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La formació intensificarà la seva activitat pública després de les festes amb l’objectiu de ser determinant en la cambra catalana.

La portaveu de la plataforma independentista, Rut Carandell, ha explicat que la fórmula que estan estudiant es “a l’americana”, seguint el model per a la designació de candidats a les eleccions presidencials dels Estats Units. Segons Carandell, la designació de candidats tindrà lloc en una assemblea nacional que se celebrarà a la primavera i que també aprovarà el programa electoral de la formació.

La portaveu de la formació que lidera l’exconseller i exdirigent d’ERC Joan Carretero destaca que en aquests moments el programa està sent elaborat per un equip de 680 persones, repartides en nou grups de treball, d’acord amb les línies dibuixades en l’assemblea fundacional de l’associació: la declaració unilateral d’independència i la regeneració democràtica.

Carandell s’ha mostrat favorable a la presència de l’alcalde d’Arenys de Munt i impulsor de les consultes sobiranistes, Carles Móra, al capdavant de les llistes de la formació per Barcelona, atès que Carretero optarà a la llista de Girona. Respecte a la possible participació del president del FC Barcelona, Joan Laporta, Carandell s’ha limitat a matisar que es tracta d’un procés obert.

Reagrupament iniciarà la precampanya després de les festes d’any nou amb presentacions “grans” en el territori i també a través d’internet. Abans del 30 de gener, Reagrupament també tindrà un responsable a cada comarca, designat per les respectives assemblees territorials.

Rut Carandell insisteix que si la formació que impulsa Reagrupament obté representació parlamentària només pactaran amb aquells que estiguin disposats a tirar endavant els seus dos eixos principals. En aquest sentit, Reagrupament planteja que el Parlament hauria de votar una proposta de declaració unilateral d’independència en votació secreta i amb llibertat de vot i hi ha independentistes “tant a CiU com a ERC i fins i tot al PSC”.

Llegit a l’Avui del 31/12/2009

Els Comentaris estan tancats