8 preguntes als caps de llistes i candidats a les eleccions regionals


Si seu elegit (sigui amb majoria, sigui amb coalició o sigui fent part de la minoria departamental, regional) tindreu les iniciatives (o donareu suport a les iniciatives) següents?:
(Les respostes, o l’absència de resposta vostra, seran publicades a la nostra pàgina web i n’informarem els diaris, setmanals… informatius televisius, de premsa escrita o digital dels Països Catalans)

Prendreu la iniciativa o donareu suport a la iniciativa a:
1 L’acceptació per la regió un logo departamental per Catalunya Nord (66), com s’ha fet a altres regions i departaments, incloent una bandera catalana i les lletres CAT?

2 Aprovar i aplicar una carta detallada i concreta a favor de la llengua catalana (incloent la seu protecció, promoció i us public, sobretot en llocs públics o depenent de les administracions respectives) semblant a la iniciativa presa 3 anys enrere pel Consell General nord-català (dep. 66)?

3 Ajudar el Consell General nord-català a concretar aquesta carta seua votada al desembre 2007?

4 Concretar un tramit a prop de l’IGN (institut géographique national, francès) i seguireu les seues recomanacions ja existents, tornant -als mapes i sobre el terreny- a una grafia respectuosa de les denominacions de pobles, llocs, parts del territori… en la llengua catalana; promocionant i aplicant com a mínim amb una retolació bilingüe (com a altres regions i departaments de l’estat francès)?

5 Acceptar i promoure les regions transfrontereres existint (euroregió) o en projecte (Espai Català Transfronterrer) per que es concretin i siguin eines eficaç al servei dels ciutadans i de les seues iniciatives transfronterreres?

6 Acceptar i concretar, com ho han fet a Alsàcia, unes franquícies econòmiques i taxes públiques adaptades a la realitat transfronterera que fa patir tan comerços nord-catalans?

7 Donar clar, contundent i concret suport, fins i tot financer, a poder tornar rebre les 5 cadenes televisives sud-catalanes en català que rebem en analògic però que poden desaparèixer del dia al l’endemà passant en TDT-TNT, llavors que aquesta noves freqüències permeten no tan sols millor qualitat i més recepcions?

8 Afavorir l’ús de la llengua catalana tan a nivell local, departamental i regional com europeu donant suport a que aquesta (11ena en nombre d’europeus), al seu reconeixement a europa i que sigui llengua oficial de ple dret?

Respostes a: catalunyanord@reagrupament.cat
www.reagrupament.cat/catalunyanord

Els Comentaris estan tancats