El 10 de juliol… a Barcelona falta gent


Crida comuna d’Assemblea Nord-Catalana (ANC), Reagrupament Catalunya Nord (Rcat CN), i oberta a altres entitats que s’hi vulguin afegir
…!

Amb la resta de la societat civil catalana, diguem ja n’hi ha prou!
Dissabte vinent, 10 de juliol final de tarda, cap a Barcelona falta gent

El Tribunal constitucional espanyol ha fet públic, fa pocs dies i sense donar tots els detalls, els articles de l’estatut adoptat fa 4 anys que rebutja com inconstitucionals i o que retoca, i altres que diu -ell- com s’han d’interpretar o de no interpretar.
Això passa després de 4 any de la seua triple adopció per les més altres cambres i diputats catalans i espanyols i pel poble català per referèndum. Adopció després de mesos i múltiples retallades pels mateixos catalans, pels diputats espanyols i pels serveis assessors jurídics d’aquests.

Aquest procediment si és ‘legal’ del esctrict punt de vista del dret espanyol és del tot desacreditat indignant, partidista i inacceptable.
Com un text votat pel poble (Referèndum) i per les dues assemblees de diputats (catalana i ‘espanyola’) pot ser retocat i modificat per un tribunal? Un tribunal per sobre de la màxima expressió democràtica, i doncs de la democràcia? Mal regust!
Un tribunal designat pels partits i amb components no renovats al termini previs del seu mandat (ni tan sols un que ha mort), sense cap legitimitat objectiva.
Retoca els punts més bàsics: Llengua, justícia, competències i bilateralitat escollits de manera a ser poc nombrosos però canviant el principal.

Aquest estatut mai ha tingut el nostre sosteniment per no correspondre gens als nostres objectius ni als nostres drets com a catalans. Tanmateix…
Per tot això cridem a que aneu dissabte propvinent participar a Barcelona a 18.00 a la gran manifestació unitària convocada per Omnium Cultural, on s’ajuntaran els cada dia més nombrosos independentistes i els qui senzillament defensen els nostres drets i denuncien aquest inacceptable procediment antidemocràtic i que altres decideixin la rebaixa dels nostres drets i del que necessitem.

Omnium Cultural i les organitzacions de la societat civil encapçalaran aquesta manifestació amb lema ‘Nosaltres decidim; sem una nació!’: Plataforma pel dret de decidir, Sobirania i progrés, i un llargíssim etcètera… fins al Amics de la Bressola i Amics de la Universitat Catalana d’estiu de Prada que ells també criden a venir-hi i hi seran!

Cridem tots els partits, grups, casals, associacions I SOBRETOT qualsevulguin nord-catalans i nord-catalanes conscients o compromesos des d’anys o només des d’ara endavant, a agafar cotxes, ajuntar-se si poden, i aprofitar qualsevol possibilitat que se’ls presenti…
… a anar en un esperit d’unitat reivindicativa i contundent reivindicativa pels nostres drets bàsics i pel nostre futur com a catalans; i pel de la llengua; més enllà dels nostres altres matisos o preferències!

Altres, fins a partits i membres del govern català (fins el seu cap Montilla si no se’n desdiu) la seguiran, certs intentant recuperar-la com si fos seua…
Nosaltres (societat civil, associacions…) ens haurem de posar immediatament darrera d’Omnium i de la capçalera com toca i sense provocacions ni aldarulls, com toca també i sempre aconseguim!

Assemblea Nord-Catalana, Reagrupament Catalunya Nord, i tots els i les qui s’hi vulguin ajuntar!

Els Comentaris estan tancats