EL TRANSTORN BIPOLAR DEL INMORALMENT DESAGRUPAT


Extret del bloc d’en Jordi Benplantat el dia 29 de juliol del 2010

Reagrupament porta mès d’un any treballant per l’independència. Amb un estil nou i modern els seus militants no han parat d’organitzar actes arreu del territori, han configurat una organització comarcal potent i han bastit un programa amb dos eixos basics : la proclamació unilateral d’independència i la regeneració democràtica.
                   
LES CRISIS MAL RESOLTES
Es cert que Rcat va resoldre malament la seva crisi, Si dimiteixen 13 membres de l’executiva i desprès quatre mes, o es fan pujar els següents a la llista o es fa una assemblea per resoldre el conflicte. Dir que no s’havia dimitit per escrit, o sigui que era tot “de bromes” va ser realment una gran pífia que s’ha pagat en pèrdua de força per part de la direcció. Una feblesa que els porta a restar callats mentres els fets se succeeixen, esperant sempre a que calmi.
I potser que Carretero planteges les llistes tancades fora degut a que temia que la militancia no votès als companys d’en Laporta, perque digem-ho tot, fins el dia 8 en Laporta (nº1), la Anna Arqué (nº2), i altres dos laportistes (nº5 i nº8) eren a la llista.
              
MORALMENT REAGRUPAT, FINS LA TRAIDORIA INMORAL
Però malgrat tot això, la vida va continuar, i Laporta se sentia “moralment reagrupat” cada cop que obria boca, aprofitant-se així de la feblesa de la directiva. Fins i tot se’ns deia que Laporta aportava finançament al projecte només a canvi d’incloure 5 candidats a les llistes. Tot això era mentida. Laporta ens ha enganyat a nosaltres i a tothom. Ara molts recordaran que en Carretero afirmava “o Laporta ve a Rcat o Rcat anirà amb Laporta”, però aquesta afirmació partia d’unes bases que Laporta ha trencat o incomplert. Fins fa ben poc Reagrupament havia ofert ser cap de llista a un sr que no era ni associat, amb ser “moralment reagrupat” en teníem prou. Es pot donar un exemple millor de voluntat d’unió i generositat?
                          
LA CONFERÈNCIA DE LA VIDA DE BRIAN
Paral·lelament es va activar la Conferència del Sobiranisme, i quan aquesta va convocar a totes les organitzacions independentistes a configurar una única candidatura, l’assemblea de Rcat va enviar delegats a la Conferència, i aquets han assistit a totes les reunions. La delegada de SCI va marxar ràpidament en la primera, i va arribar tard a la segona demostrant així el poc interès que tenien en que prosperes l’unitat.
Amb l’acord fet públic ahir la candidatura compta amb el recolzament de: Acte de Sobirania, Bloc Sobiranista Català, CADCI, Cercle Sobiranista Terres de Ponent, Cercle Català de Negocis, Col·lectiu 1714, CUP Arenys de Munt, Crida per la Terra, Deu mil.cat, Els Verds-Alternativa Verda, Estat Català, Força Catalunya, Gent de la Terra, Institut IPEC, Partit Republicà de Catalunya, Plataforma pel Dret a Decidir, Suma Independència, i Unitat Nacional Catalana, queda formada una tercera candidatura. Un projecte que va neixer per unir crea mes divisió. Ja ho sap aixó en Barrera?
            
EL GRAN FRACAS D’EN LAPORTA
Laporta va fer una crida a una Solidaritat Catalana a tots els partits incloent CDC i ERC. No només no ha aconseguit sumar forces, sinó que anit va afirmar expressament que no negociaria candidatures amb ningú. Ells van a la seva, copiant tot de Rcat, des de els principis i objectiu de la proclamació unilateral d’independència pel Parlament (que per cert Lopez Tena i Uriel fins fa poc no compartien) fins la cosa mes petita com els sobres per a fer aportacions econòmiques .
Els suports via web (14.215), només superen en poc mes d’un miler els suports virtuals aconseguits en el web personal del sr Laporta.(13.122). En conclusió tota la gent de la foto de les escales del Tinell ha aportat 1.093 suports virtuals. Massa pa per tant poc tall.
Els associats reals a dia d’avui (fonts ben informades) no arriben a 40.

Laporta ha fracassat en el seu objectiu d’agrupar l’independentisme, tota l’operació publicitària no era res mes que una OPA hostil a Rcat. Hostil perquè a nivell públic ha semblat que es copiaven tots els arguments per acostar-se a Rcat, però existia un treball soterrat minant les voluntats dels reagrupats, especialment del nivell intermedi, els coordinadors comarcals.
       
ON QUEDARIA LA REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA ?
Dels dos objectius principals defensats per Reagrupament, l’independència i la regeneració democràtica, el primer als politics actuals no els fa cap por. Tenir 10 o 15 diputats independentistes al Parlament es quelcom neutralitzable. Tenir un grup de 10 o 15 diputats tocant la pera constantment en la radicalitat democràtica, combatin la corrupció, les dietes, els audis, i les pluriocupacions retribuïdes dels nostres politics es quelcom al que no esta disposat el establishment. La candidatura de SCI es la millor garantia de matar aquest tema, dons els tres tenors estan acostumats al Audi i les dietes. Els partits “institucionals” respirarien tranquils amb els tres tenors al Parlament.
                
LES PORS DE REAGRUPAMENT
A Reagrupament hi ha una estranya por a esdevenir una força normal. Dissortadament fem comparances amb els partits catalans sense adonar-nos que aquets formen part del establishment espanyol, amb els seus tics poc democràtics i fins i tot les seves corrupteles i estils paramafiosos. La realitat es que a Europa els partits funcionen amb una mica mes de netedat, i en comptes de cercar la puresa impossible hauríem d’acostumar-nos a emmirallar-nos en Europa.

RESPECTE.!
Reagrupament son 3500 persones, per respecte a tots ells es precís que qui ja no cregui en el projecte i escolti cants de sirenes d’altres suposats projectes, abandoni el vaixell i es llenci a les aigües cercant la suposada bellesa dels autors dels càntics. Es precís ara mes que mai saber amb qui contem i amb qui no. Prou especulacions, si us plau, per respecte als 3500.
                        
El primer que s’ha de demanar a tothom qui ara se sent enganyat pels tres tenors es rectificació, començant per la Patricia Gabanxo que pobreta reclamava ahir una unitat que li van negar als cinc minuts en el mateix acte, fins el CCN, qui d’ofici va recolzar l’aparició de SCI, i ara pot comprovar com l’unitat que el CCN demana ja ha estat negada pels tres tenors.
A partir d’ara tindrem la maquina de retratar preparada, per veure qui es desvincula ràpidament de l’engany, i qui el recolza, i per tant, es traeix a si mateix. A partir de l’acte d’ahir tots podrem veure si volem ser independents o no.

Demanem per tant, el recolzament total a la Candidatura de Reagrupament, sense escletxes, o si no ens pot pasar perfectament que:
a) Els de la conferència no es presentin per falta de gent i diners per a una campanya electoral.
b) Si Laporta no aconsegueix els 300.000 recolzaments i els 5 milions d’Euros que possa com a condició per a presentarse a eleccions,
Ens troben a inici de campanya electoral sense cap candidatura independentista de debó.
                          
Per tant Rcat ha de continuar endavant amb normalitat, i si el dia abans de presentar candidatures es pot aconseguir fer una coalició amb Laporta i la Conferència, endavant, pero si no, hem de tenir la maquinaria molt ben preparada.
                                                           
I, detall important, REAGRUPAMENT es la MARCA mes coneguda. Per tant si algú ha de ser l’aixopluc dels independentistes, no hi ha color. I mira que tots ells han tingut temps d’entrar, i d’aconseguir l’unitat amb que tant s’omplen la boca ara.

29-07-2010

Els Comentaris estan tancats