UN CORREU REBUT


És tracta d’un resum , per treure o no , alguna conclusió , i també , per no cansar massa al personal.- Fará cosa d’un mes , vaig anar a Tortosa per un acte de Reagrupament , allà em vaig trobar a un vell amic , i que per més senyes , és un històric “monàrquic carlí” de les terres de l’Ebre , i jo , de forma manifesta, un independentiste del tarragonès. Tot just fa uns dies, concretament el dijous passat , ens vam tornar ha trobar, aquest cop a Les cases d’Alcanar , i llavors,no més saludar-nos , li dono el condol per la mort del seu rei, D. Carles Hug de Borbó i Parma. En aquell moment , el meu amic carlí, es treu de la cartera un retall de la Vanguardia, i tot somrient em diu: és per a tu , perquè crec que t’haurá passat per alt, i no l’haurás llegit.

Antoni Puigverd

EL LÁTIGO DEL DOCTOR. ( Resum de frases)

“La semana pasada visitó Camprodón un médico de Puigcerdà. Un tipo de mediana edad, con aspecto de galán maduro en blanco y negro. Frente despejada, bigote severo, ojos de metal./ … Su idea de independencia no puede ser más sencilla: mayoría en el Parlament…/… Con una seriedad tan extrema que la expansión patriótica del público quedó cortada, como corta la dulce leche el amargo café. Finalizado el dircurso, algunos asistentes se atrevieron a solicitar al conferenciante lo que tantos independentistas sueñan : unidad con Laporta i compañía,para que el independentismo dé el gran salto. La respuesta de Carretero impresionó por su tozudez. No pactará-repitió una y otra vez- si no se produce un debate a fondo ………/. Con un látigo constante , castigaba a los que le pedían, casi de rodillas, unidad: “jo no perdré la dignitat”!. /… La tristeza del auditorio se podía mascar. /.. LE ACUSAN DE CARLISTA ; Y LO ES. Pero no en el sentido convencional: no es carca ,ni es un populista. Pero si un tozudo espectacular: UNO DE AQUELLOS GENERALES CARLISTAS QUE PREFERÍAN QUEDARSE SOLOS A RENDIRSE./ … Carretero riñe al auditorio ….. “si no tenim independència és per culpa dels catalans”./… Entre el público que escuchaba al doctor Carretero creí detectar una profundización de aquel estado: “el desfici català, “el neguit”. Curiosamente, Carretero se mostró indiferente a tal desasosiego. Es médico , no psiquiatra. –

Nota final.- El meu amic “carlí” , reflexionant em diu : ara que no tinc rei , a lo millor m’apunto a la tesi Carretero ; i la meva pregunta és, i la monarquia? , i ell respon , “ es que el meu rei, es va tornar una mica republicà” .

Res mes , salut i independencia. Magí

Els Comentaris estan tancats