“Independència i Democràcia” amb Joan Carretero


El president de Reagrupament, Joan Carretero, va fer una conferència com a presentació de l’associació al Garraf amb el títol d’“Independència i Democràcia”. L’acte va tenir lloc el passat 18 de novembre de 2009 a les 20,00 hores a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC). Més de 180 persones van omplir la sala d’actes.

18-11-09_vilanova.jpg

Joan Carretero va plantejar la regeneració política i la independència com a única sortida per a Catalunya i va

apostar per les llistes obertes i per la transparència de sous i despeses dels càrrecs públics.


Carretero també va posar èmfasi en la necessitat d’una llei electoral catalana per apropar la política als ciutadans. Va posar com a exemple el fet que mai un diputat català no ha votat en contra del seu partit, malgrat que la decisió perjudiqués el territori d’on prové aquest diputat. En canvi, en països amb democràcies de llarga tradició com a Gran Bretanya, és un fenomen usual.  Així, per exemple, és conegut el fet que nombrosos diputats laboristes van votar en contra de la decisió de Tony Blair de particpar a la guerra d’Iraq.
18-11-09_vilanova_2.jpg

Després de la conferència es va obrir un interessant  torn de preguntes on  Joan Carretero va respondre les diverses qüestions que els assistents li van plantejar sobre la independència i els temes tractats a la conferència. En acabar, igual que en la anterior conferència els reagrupats de la comarca vam finalitzar la jornada amb un sopar de germanor.


Els Comentaris estan tancats