13D: Participació a VNG Decideix i Campanya pel Sí


Des del primer moment en què sorgeix l’iniciativa de fer una consulta sobre la Independència a Vilanova tant Reagrupament Garraf com els militants a títol individual ens hi hem afegit per col·laborar en tot el que estigués en les nostres mans. Molts dels nostres militants s’han adherit a la plataforma VNG Decideix com a voluntaris fent tot tipus de tasques de promoció i organització. Cal fer especial esment, per tenir clar qui són els demòcrates a la nostra comarca, que la moció presentada a l’Ajuntament Vilanoví  per VNG Decideix tira endavant gràcies als vots de CIU, ERC, CUP i ICV. Els unionistes del PP i PSC hi van votar en contra. La cita electoral seria el 13 de Desembre comjuntament amb més de 100 municipis i al voltant de 700.000 persones cridades a les urnes. Reagrupament Garraf com a formació política hem fet campanya del Sí  repartint fulletons, encartellant, des de la xarxa i amb el boca orella fins a l’últim moment.

Vídeo promocional de VNG decideix

Resultats finals

Participació: 8.518 (15,68%)

SÍ: 7.918 (93,82%)                       NO: 416 (4,93%)

BLANC: 106 (1,26%)                    NUL: 78 (0,92%)

Malgrat ser una consulta no vinculant i amb el cens ampliat, el buit dels mitjans informatius i el boicot i entrebancs dels partits polítics i grups de pressió espanyols,  el 13 de desembre de 2009 serà recordat com un cop de puny a la taula de la societat civil vilanovina exigint llibertat! la llibertat d’un poble per decidir el seu futur, i per sobre de tot, la llibertat d’una poble de tenir un Estat propi. 8500 persones sota la pluja van anar a votar, 200 voluntaris en meses electorals i una victòria aclaparant del Sí amb un 93,82% és l’il·lusionant balanç que ens deixa la jornada electoral silenciada per l’unionisme. La separació amb Espanya és inevitable, ho sabem nosaltres i ho saben ells, tan sols és qüestió de temps. Les consultes estan fent bullir l’olla i benvingudes siguin, però tothom sap que només s’aconseguirà l’Estat Català amb una opció política al Parlament disposada a proclamar la independència de Catalunya. I avui per avui, només n’hi ha una, Reagrupament. A les properes eleccions tu decideixes: Espanya o Estat Català, partits convencionals o Reagrupament. Depèn de tú.

Els Comentaris estan tancats