Vaguistes seriosos i vaguistes estúpids


El 29 de setembre els sindicats espanyols han muntat una vaga. Personalment trobo tan respectable fer vaga com no fer-ne, hi ha persones que consideren que les reformes econòmiques que es volen aplicar són inevitables i que per tant la vaga no té sentit i altres persones que pensen que malgrat tot les mesures són massa restrictives. No entraré en el tema, però sí que vull dir que he sentit més d’un estúpid dient bajanades  sobre el tema i això si que em molesta. Em molesta que hi hagin “espavilats” que vulguin aprofitar el tema per penjar-se la medalla de “progres” . Que Uriel Bertran, que no ha treballat mai, digui que farà vaga és una burla i que ell i els seus dos companys de viatge diguin que volen fer vaga per la independència de Catalunya és una presa de pèl. Aquestes tres persones tracten al ciutadà d’estúpid.

A Catalunya no hi ha hagut mai una vaga general per proclamar la independència , però això podria haver passat l’any 1926 amb el complot de Prats de Molló. Francesc Macià des de la Catalunya Nord havia planejat entrar al Principat amb un exèrcit català armat, caure sobre Olot, desarmar les forces d’ocupació espanyoles i proclamar allà la República Catalana. A partir d’aquí estava previst que el poble català s’aixequés en armes i es declarés una vaga general indefinida fins que Catalunya fos una República independent. Fixem-nos en la diferència, Macià s’hi jugava la vida i parlava d’una vaga general indefinida fins que el govern de Primo de Rivera caigués, en canvi el trio calavera són tres persones que viuen de l’aire, que ara mateix no treballen i que faran el gran sacrifici de posar-se darrera una pancarta, res més. La vaga del 29 de setembre no té res a veure amb una vaga per proclamar la independència de Catalunya, és una vaga que han muntat uns sindicats espanyols per defensar unes reivindicacions purament laborals . Em sembla respectable fer vaga, però no em sembla respectable la demagògia de certes persones que volen aprofitar qualsevol excusa per sortir a la tele.

Josep Perera Papiol,    secretari de Reagrupament Garraf

Els Comentaris estan tancats