Presentació de Reagrupament Independentista a Cubelles


Reagrupament Independentista s’ha presentat aquest dissabte a Cubelles. L’acte ha estat presentat pel cubellenc Antoni Morente i ha comptat amb la presència del secretari de Reagrupament al Garraf , Josep Perera i del professor de la Universitat Ramon Llull Josep Sort.

El primer ponent ha explicat que Reagrupament és un punt de trobada de molts independentistes i que Reagrupament va néixer com a conseqüència del desengany patit fa quatre anys per molts independentistes, segons ell els 30 anys d’autonomia han estat un fracàs. Ha denunciat també el tacticisme i la incompetència de molts polítics catalans. Segons ell Reagrupament pot presumir d’una credibilitat que els altres no tenen i ha insistit en que el que val són els fets , no les paraules. Finalment ha comentat que dins la societat catalana hi han uns poders fàctics que ho controlen tot i que molts partits catalans són presoners d’aquests grups de pressió, cosa que no passa amb Reagrupament perquè és l’únic partit que no s’ha volgut endeutar. Segons ell el fet de que Reagrupament no tingui deutes amb els bancs ni amb certs grups de pressió li impededeix tenir tants diners com els altres partits però li permet tenir les mans lliures.

El Doctor Josep Sort ha explicat que CiU pretén guanyar les eleccions sense proposar res, aprofitant l’enfonsament socialista. Segons ell els partits catalans amb representació parlamentària no tenen cap projecte de país i els atacs que rep el nostre idioma són inadmissibles. Ha dit que la corrupció que hi ha a CiU i al PSC és altíssima i que el sentiment independentista és cada vegada més gran, com ho demostren les consultes per la independència. Ha explicat que Reagrupament és un partit mal vist pels poders fàctics i que per això el volen silenciar. En el torn de paraules el professor Sort ha explicat que la independència de Catalunya no implicaria de cap manera la sortida de la Unió Europea.

la pancarta de l'acte. A sota la parcarta l'Antoni Morente, de Cubelles.

Els Comentaris estan tancats