ANÀLISI DELS RESULTATS ELECTORALS DE REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA I COMPROMISOS DE FUTUR


Els resultats que ha tret Reagrupament Independentista en aquestes darreres eleccions no són els que esperàvem , a Girona hauríem entrat sense la Llei d’Hondt, a Lleida el resultat ha estat discret i a Barcelona i Tarragona el resultat ha estat clarament dolent. A Vilanova vam treure 419 vots i a tota la comarca del Garraf 661, uns resultats insufucients però que estan per damunt de la mitjana de la província de Barcelona. Hem treballat molt i hem estat molt presents als carrers de Vilanova però no hem aconseguit arribar a tots els nostres potencials votants. Hem estat poc presents als mitjans de comunicació i això ens ha impedit competir en igualtat de condicions amb altres opcions nacionalistes. El desastre del tripartit i les ganes de que no tornés a sumar han fet que molts independentistes votessin CiU, només així s’explica que a Vilanova CiU hagi tret 3.000 vots més que a les passades municipals, uns vots que molt probablement no es quedaran a CiU, a això hi hem d’afegir que ERC era una opció amb presència al Parlament i que l’opció de l’ex-president del Barça era més mediàtica. Els resultats han estat dolents però hem llaurat el terreny i probablement a les properes eleccions municipals i nacionals començarem a recollir els primers fruits.

La diferència entre Reagrupament Independentista i les altres dues opcions independentistes que es presentaven és la credibilitat i la seriositat dels nostres dirigents, nosaltres no vivim de la política, vivim de les nostres professions, creiem en una limitació dels mandats, en un compromís ètic i en una regeneració democràtica. Per nosaltres la política no és una professió, és una ocupació temporal i no tenim gent corrupta ni gent processada. Considerem escandalós que hi hagi gent que porti 15,20,30 anys vivint d’un càrrec públic o fins i tot gent que no ha treballat mai ni pensa fer-ho que visqui a costa de l’erari públic. Trobem vergonyosos casos com el del senyor Montilla, 31 anys vivint de càrrecs públics, el senyor Carod, 22 anys vivint del sou de diputat i d’altres sous públics, el senyor Puigcercós, 18 anys vivint de càrrecs públics sense tenir cap feina coneguda, el senyor Uriel Bertran 11 anys vivint del sou de diputat sense haver treballat mai a la vida, el senyor Benach, que es retira amb un sou miliorari després de fer durant 18 anys de diputat mentre les nostres vídues no arriben a final de mes. Per nosaltres l’independentisme ha de comportar un compromís ètic, si no és així tindrem simplement polítics que prometran moltes coses però que no ens portaran mai enlloc.

El nostre projecte continuarà endavant. Des de Reagrupament ens comprometem a seguir lluitant amb totes les nostres forces per una Catalunya com la que somiava Francesc Macià, una Catalunya socialment justa, econòmicament pròspera, políticament lliure i espiritualment gloriosa.

Els Comentaris estan tancats