Qüestions que quedarien resoltes si Catalunya fos independent.


Aquest 11 de setembre, mentre esperàvem que comencés l’homenatge al general Moragues parlàvem amb en Balta sobre com fer arribar el missatge independentista als no convençuts, com podríem trencar “la segona corona” formada per catalanistes/nacionalistes que encara no han fet el pas de ser desacomplexadament independentistes.

Coincidíem en que cal canviar la forma del missatge i passar dels llargs escrits plens de fets històrics i de greuges comparatius, a les idees curtes i conceptuals; flaixos que facin rumiar i decantar el raonament cap a l’independentisme modern, basat en la voluntat majoritària d’una nació que vol ser lliure.

Quins problemes desapareixerien de cop si Catalunya fos independent? Us proposo que fem una llista entre tots plegats. La començo jo i en podeu anar afegint fent comentaris a aquesta entrada. Creativitat i imaginació companys i companyes.

 Qüestions que quedarien resoltes si Catalunya fos independent:

- Reconeixement de les seleccions esportives catalanes.

- Etiquetatge en català.

- Ambaixades “ de veritat” a l’estranger.

- El català a la UE.

- Finançament.

- Els Borbons (es quedarien a Espanya).

- L’idioma de la tele i la ràdio públiques.

- La conyeta de tenir el 11 de setembre com a Diada Nacional (la canviaríem per la data de la proclamació de la independència i fariem festa grossa, com ha de ser).

Els Comentaris estan tancats