Suport a Garrotxa decideix


A hores d’ara ningú a Catalunya ignora el que va passar a Arenys de Munt el 13 de setembre passat.

A hores d’ara és difícil negar que l’èxit de la consulta popular que hi va tenir lloc va ser un detonant per la política catalana.

A hores d’ara és conegut l’efecte multiplicador que la consulta d’Arenys ha tingut arreu de Catalunya. La Garrotxa no és cap excepció i amb la creació de la iniciativa “Garrotxa decideix” s’ha bastit una base per a l’organització de consultes populars d’autodeterminació a tots els municipis de la comarca. Garrotxa decideix està constituïda per una sèrie d’entitats que hi estan adherides i alguns partits polítics i associacions que hi donen suport, entre elles Reagrupament.

Malgrat que en els darrers dies hi ha hagut certa polèmica i enrenou a l’entorn de les consultes populars focalitzada en dos fets bàsics: l’intent dels partits polítics tradicionals de prendre el timó i liderar el procés; i les declaracions d’Alfons López-Tena (que pel que fa a les acusacions contra Reagrupament va rectificar ahir a l’AVUI).

A Reagrupament Garrotxa tenim dues coses clares. El primer és que la nostra estratègia per assolir la independència de Catalunya no passa per la convocatòria d’un referèndum que hagi de ser vinculant per al govern espanyol sinó per la proclamació unilateral de la independència per part del Parlament de Catalunya com a acte suprem de sobirania nacional, referendat després (un cop abolida la legalitat espanyola i adoptada la internacional) pel poble de Catalunya. El matís no és banal, precisament.

En segon lloc també tenim molt clar, i així ho diuen els nostres estatuts, que donarem suport a totes les accions que puguin suposar un avenç de l’independentisme català

En aquest context és innegable que l’organització de consultes populars per la independència a La Garrotxa suposarà un aparador fantàstic per a la presa de consciència dels garrotxins a favor de la independència.

Malauradament dins l’independentisme hi ha masses divisions donades per les ànsies de protagonisme. Reagrupament Garrotxa fuig d’aquest protagonisme i dóna suport a les consultes populars a la comarca, s’adhereix sense cap condició a Garrotxa decideix i posa a disposició de la iniciativa el nostre suport, capacitat de treball i esperit de col·laboració per aconseguir que s’assoleixi amb èxit l’objectiu.

,

Els Comentaris estan tancats