Joan Sarquella a Tortellà: “M’emociona la idea de Reagrupament”


Jo no vull parlar-vos de xifres, malgrat que podria donar-vos-en a cabassats; jo no vull parlar-vos de d’ignomínies, malgrat tot en citaré algunes… com el silenci i a l’obscurantisme a que volen abocar-nos des de tots els mitjans. Gairebé no existim per la major part dels mitjans de comunicació i això em fa pensar que devem fer por a algunes persones o institucions. Si és així suposo que devem tenir raó defensant i presentant a la gent, al nostre entorn,  els principis que defensem. Cal continuar així. No és un mal camí.

Jo vull parlar-vos de sentiments, d’emocions, d’il·lusions.

Vaig arribar a Reagrupament per convenciment. Il·lusionat perquè és parlava de futur, perquè és parlava de regeneració, perquè és parlava de transversalitat i, sobretot, perquè és parlava de data de caducitat.

La transversalitat em va impactar, vaig construir-me una imatge de la transversalitat, una imatge mental i la vaig veure en moviment. Va ser un espectacle per la meva imaginació. Vaig veure una colla de persones, una al costat de l’altre, com si fóssim una paret, tots caminant a la vegada cap endavant; gent de dretes, gent d’esquerres, gent del centre, del centre-esquerra o del centre dreta, però tots marxen de bracet cap al nostre futur.

Va ser una il·lusió, valgui la redundància, il·lusionant.

La regeneració, els comptes clars, la transparència, la netedat, la possibilitat de mirar sempre endavant i amb la mirada clara i neta va tornar-me a emocionar. Jo vaig creure-m’ho, i m’ho crec encara.

I, finalment, el que per mi és l’avenç més important fet en política al nostre petit país (vull creure que no país petit) DATA DE CADUCITAT de tots els seus càrrecs electes. Quina fortalesa cal tenir per promulgar una cosa com aquesta. Quina regeneració constant de persones que ens permetrà aquest canvi generalitzat i permanent. Això sol ja em dóna una carta de confiança vers l’Associació que va ajudar i molt a convertir-me en REAGRUPAT.

Els Comentaris estan tancats