Àngels Morral: “Que cap tribunal ens digui el que som”.


Formo part de  Reagrupament des del moment en que vaig saber el que es pretén:

ASSOLIR LA INDEPENDÈNCIA DEL MEU PAÍS I LA REGENERACIÓ POLÍTICA.

No he format part de cap partit polític, he coincidit en determinades propostes en que m’he involucrat però això que s’anomena “disciplina de partit” no va amb mi. De tota manera vist com estan molts polítics que han fet de la seva tasca política una manera de viure quedant embarrancats, enredats, com vivint dins un món paral·lel, havent perdut de vista, o no havent vist mai, per a qui ha d’anar dirigida la tasca política. És on veig la necessitat de la REGENERACIÓ política per la que Reagrupament aposta, com ara:

- Llistes obertes on el representant polític es degui als seus electors i no al partit.

- La limitació de mandats, que no es converteixi en una manera de viure sinó la dedicació d’un temps al servei.

- La declaració dels béns personals: abans, durant i al final del mandat.

Ser independentista no és una qüestió de voluntat. Tenir un estat és el natural de qualsevol país. Sóc d’un país que no té estat i és això el que és anormal.

Podria parlar de l’opressió i  espoli de l’estat espanyol, del tracte de menyspreu envers Catalunya, de com es contamina l’ambient amb calúmnies i insults; de com cultiven la fòbia contra nostre; de com es criminalitza la nostra llengua, cultura (cap estat se’l qüestiona per si parla i ensenya a les escoles una llengua o una altra).

Puc parlar i dir que no ens estimen, puc quexar-me i queixar-me, omplir-me de ràbia, encomanar-me d’una ira que no és meva, que no em pertany.

Ho hem intentat, hem inventat fórmules de convivència amb Espanya i ens han convertit en pidolaires, pidolar  que ens deixin SER. Gastem  energia vanament,  no ens porta enlloc, ens dóna mal viure, ens pren aire.

TOTS ELS QUE ENS SENTIM CATALANS NO TENIM CABUDA A ESPANYA.

Vull que els polítics del meu país deixin de fer de ploramiques, de víctimes.

Vull construir, construir un estat propi on la constitució sigui tan nostra que  ens contempli. Que cap paper de cap tribunal pugui dir-nos que no SOM  constitucionals.

Encara que volguéssim: COM ES POT DEIXAR DE SER? COM TOTA L’HERÈNCIA COM A POBLE, COM A PAÍS QUE ENS HA FET EL QUE SOM, TAMBÉ COM INDIVIDUUS ES NEGUI?.

Diuen que som dins un estat democràtic, som dins la comunitat europea que es regeix amb aquestes premisses, per tant som nosaltres qui podem decidir el que volem.

Veig Reagrupament com a palanca per assolir la Independència. Reagrupar tot el sobiranisme Català, de totes les tendències polítiques i un punt comú: LA INDEPENDÈNCIA.

Aquest és el motiu pel qual hi formo part i us hi convido; us convido a CREURE QUE ÉS A LES NOSTRES MANS.

Àngels Morral

(intervenció a Olot el dia 29 de maig de 2010)

Els Comentaris estan tancats