Magda Ripoll: “em declaro independentista”


El meu nom és Magda i sóc de Reagrupament.

Vaig conèixer a Joan Carretero a través del meu marit quan junts treballaven a la Conselleria de Governació . Per la seva manera de fer va ser que féssim una bona amistat, de seguida vam copsar que era una persona sense cap pèl a la llengua, diu de forma molt clara el que pensa, independentista sense complexos, home preparat per anar per feina, treballador i resolutiu.

En unes declaracions que va fer el dia 19 de març de 2006 (ara fa més de 4 anys) a La Vanguardia, assegurava que la reforma de l’estatut era un autèntic desastre i que el principal culpable era Zapatero.

Deia així: “Ell és el principal culpable d’aquest immens desastre. Jo esperava que fos un espanyolista intel·ligent i al final només ha estat un espanyolista demagog”.

Us aconsello tornar-la a llegir, està totalment d’actualitat, és a al web de la nostra associació www.reagrupament.cat. Jo que avui l’he tornat  a llegir he observat amb quina visió més clara veia el moment actual de Catalunya i Espanya.

També us vull fer notar que amb les seves observacions està a molts anys llum dels altres líders polítics del nostre país, ells que sempre miren cap a Espanya amb una rendició més que absoluta.

Quan aquesta entrevista a La Vanguardia va ser llegida per ZP va obligar al President Maragall cessar al conseller , l’endemà mateix i sense cap complex va tornar a Puigcerdà. A la seva feina de metge i al poble  on l’agrada més viure.

Donat que com diu aquell: El temps sempre ens dóna la raó, i a ell també, va començar una nova etapa per Catalunya. Durant aquests 4 anys hem sentit dels catalans el pitjor, però … el que és més trist és que molts han baixat el cap, s’han sentit humiliats però.. això si .. encara volen ser espanyols.

Us imagineu per un moment que li diem a un andalús que :

  • el poder judicial està a punt d’intervenir el seu autogovern andalús ?  Què diria ?
  • que no pot parlar el seu idioma en el seu país? Què faria?
  • que li volen clausurar la TV Canal Sur d’Almeria a Cadis?
  • Que el govern espanyol deixarà de pagar tot el subsidi i les peonades tot declarant Andalusia insolidària ?
  • Que el seu govern andalús no honrarà el seus ex-presidents andalusos quan morin amb honors de cap d’estat, però sí que ho farà a alguna marquesa franquista?
  • Que el govern espanyol no té en compte per res el que decideix el poble andalús i els seus representants parlamentaris?

Us imagineu la reacció dels andalusos?

Oi que reaccionarien?

Doncs mireu: tot això passa actualment a Catalunya i no passa res… i encara n’hi ha que estan encantats de ser espanyols! però a més a més, sabem que el Cercle Català de Negocis ha fet uns estudis que demostren que Catalunya ha passat del 3r lloc al 11è del PIB estatal per l’espoli fiscal que pateix; un espoli que supera el 10% anual, quan en altres estats del nostre entorn està regulat per llei i està entre el 2 i el 3%, o el 4% en el cas d’Alemanya .

També diu: que els 22 milions d’euros de dèficit fiscal a Catalunya el 2008 respecte l’estat espanyol representen  3.000 euros per ciutadà català i any. O el que és el mateix: 60 milions que marxen en TGV diàriament i  no tornen.

Sense l’actual dependència fiscal el pressupost de la Generalitat de Catalunya pujaria de 37.000 milions d’euros actuals a 59.000 milions d’euros.

Amb això es podria resoldre les ajudes a la llei de dependència que han estat penoses per les famílies necessitades. Incrementar les pensions a la gent gran de 150 euros al mes. Construir infraestructures com l’eix transversal de la C25 de Tàrrega a Girona, per exemple… i moltes coses més … escoles, llars d’infants, centres de dia, hospitals, alliberació de autopistes …

Aquest augment de pressupost de 22.000 milions d’euros suposaria passar ser el 4r estat en PIB per càpita de la Unió Europea .

Altres comparacions:

Actualment Catalunya només rep el 8%  de beques universitàries amb un 17% d’estudiants

Durant 20 anys tan sols s’han fet 20 km de autovies gratuïtes a Barcelona, enfront dels 600 km de autovies gratuïtes a la Comunidad de Madrid .

Catalunya només té un 8 funcionaris per 100 habitants mentre que a la majoria de comunitats espanyoles en són entre 14 i 24 per 100 habitants.

Amb coneixement de tot això, davant la injustícia i la colonització que pateix el meu país , em declaro: INDEPENDENTISTA

Estic associada a Reagrupament des de el seus inicis, ja que, considero, que és l’única eina possible per poder aconseguir la llibertat del meu país. El seu objectiu principal és – per la raó de la raó, la independència de Catalunya i la regeneració democràtica dels polítics actuals.

Reagrupament vol agrupar totes les sensibilitats nacionals que volen un país normal .

Per assolir a ser un país normal només cal lluitar per la independència des de el Parlament de Catalunya, i per tant , en les properes eleccions tots els catalans tindrem la paraula.

O DEPENDENCIA O INDEPENDENCIA

Si no votes, votes en blanc o nul, és que tot ja t’està bé. Aleshores no et queixis.

Això sí, fes una reflexió… amb els partits actuals al parlament català tot seguirà igual:

ES AIXÒ EL QUÈ VOLS?

Els Comentaris estan tancats