Immaduresa. De Catalunya o dels seus polítics?


 

 Després de 23 anys de sentir “ara no toca” sense que mai donés cap pista de quan tocaria o ni tan sols si arribaria mai a tocar; després de 7 anysdel refilet “això no és el que interessa a la gent” malgrat que cada dia el debat es fa més intens i que vagin canviant tot sovint la seva visió del que interessa o no; ha arribat el moment de “Catalunya no està prou madura” en veu de n’Artur Mas, no ens diu quins són els senyals que li fan veure el grau de maduresa o de verdor del país ni , evidentment, ha fet cap gest per il•luminar-nos a la resta. Així, fa uns mesos afirmava sense que li tremolés la barbeta ni el serrell li marxés de lloc que ell votaria afirmativament en un referèndum sobre la independència de Catalunya, ara diu que si mana no el pensa pas organitzar. Amb el do de la oportunitat, fa aquestes declaracions just el mateix cap de setmana que un diari tan poc suspecte de donar suport al sobiranisme com “El Periódico” publica un enquesta segons la qual el 48% dels catalans votaria que sí en un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya. Cada enquesta assenyala un creixement de la voluntat independentista però alguns s’entesten en no voler-ho veure potser perquè en el fons, el que volen és ser el manaire d’una regió espanyola i seguir en la grisa mediocritat autonomista. En canvi, ens diu que el que ara és realment important és l’economia i la solució que ens ofereix és demanar un cop més a Espanya, el concert econòmic. Ara això si, diu que ens ho demanarà en una consulta perquè exercim el dret a decidir. I ens ho diu precisament la mateixa persona que, un cop aprovat l’Estatut a Catalunya, el va renegociar a esquena del govern de la Generalitat. Ens trobem avui en la inversemblant situació en que els votants independentistes creixen i els líders polítics de sempre no volen encapçalar aquest moviment. Si ets un d’ells, reagrupa’t; a Reagrupament no som malabaristes del verb sinó que ho diem alt i clar: la solució a la crisi econòmica és la independència.

Els Comentaris estan tancats