Vots responsables


Des de la manifestació massiva del passat 10 de juliol i fins avui, els centenars de milers de persones que ens vàrem trobar a Barcelona per deixar ben clar que no volem cap Estatut sinó la independència sembla que hem perdut la por i reconeixem que aquell seny que ens reclamen els unionistes no és altra cosa que la renúncia vergonyant a la nostra voluntat de ser com a nació i de viure aquesta voluntat de forma plena.

Després de la manifestació tots ens preguntàvem “i ara què’?” i ho preguntàvem mirant-nos els polítics esperant que siguin ells els que recullin el clam i facin el camí.

Varen passar molt pocs dies perquè aquests mateixos polítics que el 10 de juliol exhibien somriures d’ortodòncia al Passeig de Gràcia, no admetessin a tràmit una IP (iniciativa popular) per a la celebració d’un referèndum sobre la independència. Això era ja un Pla B desesperat, un cop la tercera (la tercera!) retallada de l’Estatut després de la del pacte secret Mas-Zapatero i la del Congreso de los Diputados, deixés en més que entredit la famosa Llei de Consultes Populars aprovada pel Parlament. No ve d’aquí: després de l’èxit de la primera onada de consultes del 13 de desembre de 2009, ja en varen rebutjar una presentada pels que aleshores eren membres de la Coordinadora nacional i encara uns mesos abans una altra presentada per la plataforma Deumil.cat després de l’èxit de la marxa de Brussel·les. I una tercera fa unes setmanes, presentada altre cop per membres de la coordinadora Nacional. Total, 5 propostes per fer un referèndum rebutjades en menys d’un any. Cal fer una sisena proposta o ens han deixat prou clar que dins de la legalitat espanyola això no serà mai possible?

La resposta al “i ara què?” la tenim cadascun de nosaltres. És tan senzill com exercir de forma responsable el nostre vot a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Si vàreu anar a la manifestació del 10J i el vostre clam era “Independència” no doneu el vostre vot a cap llista que no porti aquest objectiu ben clarament en el seu programa electoral, perquè només una majoria de diputats independentistes podran proclamar la independència de Catalunya des del Parlament. Reagrupament durà la proclamació de la independència ben clarament al seu programa electoral; i potser n’hi haurà d’altres als quals podeu votar si no sabem guanyar-nos la vostra confiança. Si l’autonomisme espanyolista ja us va bé, encara tindreu més opcions per triar.

Tinguem seny de veritat: votem responsablement.

(carta publicada a La Comarca, 22 de juliol de 2010)

Els Comentaris estan tancats