Presentació de Reagrupament a Castellfollit de la Roca.


Presentació de Reagrupament a Castellfollit de la Roca.

 

Aquesta tarda a les 7, s’ha fet la presentació de Reagrupament Independentista a Castellfollit de la Roca amb les intervencions de Josep Ferrés i Narcís ribes.

Josep Ferrés: “en tots els processos d’independència hi ha hagut algun polític que ha dit que no era el moment, però ningú no en guarda record”.

Josep Ferrés ha esbossat la proposta de camí a la independència que Reagrupament proposa: la proclamació unilateral per part del Parlament de Catalunya. Segons ell, cal aprofitar el moment històric per aconseguir la independència i construir un estat lliure i radicalment democràtic, on els catalans siguin ciutadans i no súbdits; un estat que situï a Catalunya en el mapa geopolític i que es doti dels instruments necessaris per recuperar l’esperit emprenedor que faci del nostre país un país modern, tecnològicament avençat i competitiu en el marc europeu i mundial, lluny del llast que representa Espanya

Narcís Ribes: “El concert econòmic no depèn de nosaltres, la independència si”.

Narcís Ribes ha desgranat els motius econòmics que fan que la independència de Catalunya no sigui només un dret i un desig sinó una necessitat peremptòria.

Davant d’un estat espanyol que voldria transformar els catalans en castellans, ni el concert econòmic ni un referèndum són la solució. L’única via possible, i reconeguda pel Tribunal Internacional de l’Haia és la proclamació de la independència per part del Parlament de Catalunya. Un parlament sobirà que evolucioni de la buidor de contingut actual cap a la plena sobirania.

Ribes va reblar el clau afirmant que no hi ha raons per mantenir-se a Espanya, només hi ha excuses.

Els Comentaris estan tancats