Acte conjunt de Reagrupament i el Cercle Català de Negocis a Olot.


Ahir (8 d’octubre de 2010)  al vespre a la Sala Oberta de l’Hospici, Reagrupament Independentista i el CCN varen fer un acte conjunt que va comptar amb la presència d’Ignasi Planas de RCat i Ricard Garreta, Joan Canadell i Ramon Carner del CCN.

Ricard Garreta: “la ruta natural vers Europa, que va ser bona per romans i cartaginesos, no ho és prou pels espanyols”.

D’aquesta manera, Garreta va il·lustrar com les accions de connexió de l’Estat amb Europa obvien de forma sistemàticament intencionada l’eix mediterrani que podria contribuir al desenvolupament econòmic de Catalunya. Ricard Garreta, recolzant-se en dades públiques va fer un esbós del panorama econòmic de la relació Espanya-Catalunya que va esborronar el públic assistent a l’acte. Les demolidores dades sobre l’espoli fiscal varen impactar en l’audiència al veure projectada en la pantalla la magnitud del robatori impune que any rere any suporten els catalans.

Joan Canadell: “Com no ha de ser viable la independència de Catalunya si fins i tot el Vaticà es va independitzar”

Canadell va centrar la seva intervenció en descriure els avantatges de tenir un Estat propi que es podrien resumir en que només els estats tenen les mans lliures per al propi desenvolupament i competitivitat.

El secretari general del CCN va contraposar de forma gràfica els models de desenvolupament econòmic de Catalunya i Espanya completament diferents sinó antagònics. Per Canadell, els estats europeus que han enfrontat amb èxit el camí del desenvolupament han estat aquells que han tingut una visió clara del seu futur, que han trobat el nínxol on poden ser competitius i que han aconseguit un acord unitari en el camí de la transformació social com Irlanda i Finlàndia.

Per finalitzar va exposar com a exemple dels efectes de l’espoli fiscal el fet que Catalunya pogués ser el 4rt estat de la UE en generació de riquesa i que en canvi sigui el primer en nivell d’atur.

Ignasi Planas: “El problema no és el Tribunal Constitucional sinó la Constitució Espanyola”.

Amb aquesta objectivitat de jurista, Ignasi Planas, jutge, va dir que des del punt de vista legal la sentència del TC és impecable donat que no contradiu en res allò que expressa la constitució espanyola.

Segons la carta magna dels espanyols no hi ha cap altra nació que l’espanyola i, en coherència, Catalunya, com a part d’Espanya, no pot tenir-hi una relació entre iguals. De la mateixa manera, el català és una llengua secundària.

La conseqüència de tot plegat no és altra que la negació de l’existència del poble català i del seu desenvolupament polític i jurídic. La sentència dinamita la identitat dels catalans i a més, en negar, la possibilitat d’establir un pacte fiscal imposa que no pugui haver-hi normes limitants a l’espoli fiscal.

Planas va finalitzar la seva intervenció preguntant al públic assistent si Catalunya podia ser viable econòmicament i jurídica sense la independència”.

Ramon Carner:”La missió del CCN és despertar els catalans”.

El president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, va fer la darrera intervenció de l’acte recordant com ja a començaments del segle XX Prat de la Riba anomenava “catalanistes antics” a aquells que es mostraven tímids davant de les exigències d’avenç nacional per Catalunya.

Després de dir que Catalunya, malgrat haver estat patint 40 anys de feixisme se’n va saber sortir d’una manera o altra va afirmar que avui sense un estat propi, Catalunya no se’n podrà sortir perquè Espanya l’empeny cap al declivi continuat.

Finalment, Carner va fer una encesa defensa  de l’ideari de Reagrupament que va definir com la opció de la gent seriosa, preparada i honesta.

Els Comentaris estan tancats