Joan Carretero: “Som l’alternativa independentista coherent i seriosa”.


En una entrevista a Ràdio Olot emesa aquest migdia, Joan Carretero ha manifestat que Reagrupament és l’alternativa independentista coherent i seriosa al problema de lideratge que Catalunya té i que es tradueix en la sensació de desconcert que existeix en “un país on ningú no creu a ningú”.

 Preguntat sobre quin termini fixava per a la independència, Carretero ha dit que això “depèn exclusivament de la voluntat del poble de Catalunya” però que cada dia és més obvi que la independència és “l’única opció i l’única eina possible per poder disposar dels nostres recursos i així poder governar el nostre propi futur”.

 Sobre la regeneració democràtica, Carretero ha explicat que els abstencionistes “han desertat dels sistema polític actual i amb la seva actitud el que fan és reforçar-lo, impedint que es pugui modificar”. Per Reagrupament, la reforma del sistema polític és tan important com la independència i proposa una llei lectoral que apropi la política a l’elector, basada en districtes petits, i altres lleis com la d’incompatibilitats “que impedeixi que els polítics tanquin contractes amb empreses amb les quals mantenen o han mantingut relació” o una llei de finançament de partits polítics que eviti les despeses excessives en campanyes electorals que porten a l’endeutament i al perdó d’aquests deutes “a canvi de favors”.

Respecte de quines són les propostes de Reagrupament per utilitzar els 22.000 milions d’euros de l’espoli fiscal anual en cas de poder-ne disposar, Joan Carretero  prioritza les millores en infraestructures, sanitat i educació, així com un augment de les pensions de jubilació. Realista, el president de Reagrupament  afirma que l’aplicació més o menys correcta d’aquests fons dependria dels governants que les duguessin a terme perquè un cop assolida la independència Reagrupament es dissoldria i perquè “ser independents no garanteix la felicitat”.

Carretero ha receptat “treballar més i millor” per reduir la taxa d’atur i incrementar la preocupant davallada dels índexs de productivitat de Catalunya; i va afirmar que “subvencionar els ninis és apostar per la decadència, quan el que cal és trencar el cercle viciós i fer una aposta decisiva en recerca de l’excel·lència”.

Sobre com treballar per reestructurar l’equilibri territorial, Carretero es  posa com exemple ”el primer que cal és que hi hagi persones d’arreu que facin política i que no visquin a Barcelona, perquè fora de la capital hi ha vida intel·ligent”. El fort desequilibri ha portat a imposar una visió urbanita de Catalunya que fa que es vegi la vida fora de Barcelona com un lloc d’esbarjo i on les activitats agro-ramaderes (granges, ramats amb esquelles, etc) o allò que és arrelat des de fa segles, com el repicar de campanes ,es vegi com un destorb per aquells que només hi són el cap de setmana.

Per Joan Carretero, uns bons resultats electorals significarien que els catalans volen independència i regeneració política i va explicar que aquells que no estiguin d’acord amb l’actual sistema polític poden abstenir-se o votar Reagrupament que els ofereix “Estat propi, democràcia de qualitat i treball per tothom”.

Sobre la oferta electoral independentista, Carretero ha dit “no som millors que ningú” i ha reforçat el concepte que  Reagrupament la dedicació a la política és temporal i que són “professionals que fan política i no polítics professionals”.

 Carretero ha explicat que Reagrupament ha elaborat un extens full de ruta cap a la consecució dels 3 objectius esmentats i que després de llegir-lo, els electors haurien de comparar-lo amb el de les altres opcions i optar per la que els sembli millor.

Els Comentaris estan tancats