Joan Carretero: “Encara que les enquestes ens donessin 44 escons, tampoc no ens ho creuríem”.


En una entrevista  al setmanari “La Garrotxa”, Joan Carretero cap de llista per Girona de Reagrupament Independentista i candidat a la Presidència de la Generalitat ha manifestat que “en aquest país les enquestes electorals es fan per intervenir en la realitat i per canviar-la”.

Preguntat sobre l’objectiu final de Reagrupament, Carretero ha declarat que donada la situació d’urgència extrema en que es troba Catalunya,  cal no defallir per aconseguir la independència.

Per Carretero, l’ideari de Reagrupament fa que aquesta formació sigui un factor discordant en l’status quo i per tant “hi ha una ofensiva des de tots els fronts per desmotivar els nostres electors perquè qualsevol opció que no sigui la tradicional és obstaculitzada sistemàticament”.

Sobre la possibilitat d’establir pactes de govern, Carretero ha estat taxatiu “Amb el PSC no hi pactaríem de cap manera ; es un partit espanyol que no es diferencia gens del PSOE. Només entraríem en un govern compromès a proclamar la independència. Això descarta qualsevol govern amb mires autonomistes, sigui amb CiU o amb CiU i ERC”.

Davant de l’actualitat dels recursos contra el català a les institucions, Carretero creu que són la conseqüència lògica de la sentència del TC que fixa que la llengua preferent és el castellà.

Carretero ha remarcat que la situació de Reagrupament a La Garrotxa és excel·lent i ha destacat el treball  i fermesa reagrupats garrotxins.

A la pregunta de si vista la implantació comarcal, Reagrupament es plantejava de presentar llista a les eleccions municipals, Joan Carretero ha remarcat l’horitzó nacional de Reagrupament que fa que no es consideri necessari ser presents a cada contesa electoral tot i que si hi hagués un grup de persones amb especial il·lusió per presentar-se se’ls donaria suport.

(Nota: aquest extracte és més llarg que l’entrevista publicada on es va ometre, per exemple les referències a la situació de Reagrupament a la nostra comarca)

Els Comentaris estan tancats