Acte electoral de Reagrupament Independentista a Olot


Aquest vespre ha tingut  lloc a Olot, a la Sala d’Actes de l’Hospici, plena de gom a gom un acte electoral de Reagrupament Independentista en el qual han intervingut Narcís Ribes i Ignasi Planas.

Narcís Ribes: Els autonomistes es barallen per entrar a la generalitat però qui governi o es converteix a l’independentisme o be s’integra directament a Espanya.

Narcís Ribes ha definit Reagrupament com un  equip de gent desacomplexada amb un objectiu comú. Persones que han deixat al marge diferències ideològiques perquè estan convençudes que abans de triar els mobles d’una casa, cal tenir la casa, i que abans de decidir quin ha de ser el model social de Catalunya cal aconseguir la independència.

Directament, al més pur estil de Reagrupament, Ribes ha manifestat que un estat sense una qualitat democràtica mínima, com els d’Argentina o Andorra, no te sentit.

Per Narcís Ribes cal ajudar les indústries, els autònoms, aquells que son emprenedors i actuen com a motor per aconseguir que el país vagi endavant.

Ribes ha afirmat que sense independència perdem la capacitat de maniobrar per sortir de la crisi perquè no  tenim les eines adequades per poder-ho fer ja que la Generalitat és una administració limitada i ara, a més, endeutada.

Sobre el procés d’assoliment de la independència, Ribes ha manifestat que un parlament es reconegut com un instrument democràtic arreu del mon.  Lamentablement, però, el català no s’utilitza pels temes crucials sinó nomes per temes menors.

 Per acabar la seva intervenció, l’alcalde de Montagut i Oix ha volgut destacar la vàlua i generositat dels components de les llistes electorals de Reagrupament que des del primer moment i fins al termini legal han estat disposats a cedir el seu lloc si s’arribaven a pactes electorals.

Ignasi Planas:”Els catalans som xais dins una cleda”.

Amb la imatge impactant dels xais en un concurs de gossos d’atura, Planas ha definit la situació de Catalunya. En el seu exemple, els ciutadans de Catalunya són xais dins d’una cleda on han estat conduïts per un gos d’atura (els polítics catalans) que segueix les ordres que a distància li dóna un pastor que està a Madrid.

 Per Planas,Reagrupament es un projecte que neix de la dignitat i del patriotisme de persones  lliures que constaten el fet que 100 Anys després de Prat de la Riba continuen existint les mateixes mancances nacionals.

 Amb raonaments de jurista, Ignasi Planas ha exposat que fins a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, Espanya tolerava la nació i la llengua catalanes perquè no estava escrit en cap llei.

 Contundentment ha recordat que no va ser cap tribunal qui va treure el primer article de l’Estatut que deia que Catalunya era una nació sinó que va  ser fruit del pacte Mas-Zapatero.

Després de la sentència, jurídicament els catalans no som una nació, ni som un poble…som una cultura de segona categoria.

 Planas ha dit que només es podia assolir el concert econòmic complint el principi de coordinació que marca la Constitució Espanyola segons el qual es podria aconseguir el concert si la resta d’autonomies de regim comú també el tenen però com ha reconegut Mariano Rajoy fa unes setmanes, i José Montilla a principis de l’estiu passat, això significaria la fallida de l’estat espanyol.

En aquest sentit, Planas ha destacat que el concert d’Euskadi i Navarra és fruit del seu pacte per integrar-se a Espanya, mentre que Catalunya forma part d’Espanya per dret de conquesta.

Els Comentaris estan tancats