Mig mandat: 2 anys de Rcat al govern d’Olot


Com aquell que res, ja fa 2 anys de es eleccions municipals del 2010 i de l’entrada de Reagrupament, juntament amb CiU, al govern de la ciutat d’Olot. Aquests darrers 12 mesos han estat marcats per la sensació de paràlisi generalitzada degut a la crisi: pocs projectes i mesurats. Fem allò essencial i que té un cost moderat.
Les regidories que tenim, com us deia l’any passat, són de poc lluïment i projecció pública però crec que exercim les competències de forma prou eficaç. Una altra cosa és que tothom hi estigui d’acord però ja he renunciat a la unanimitat. En qualsevol cas, i donat que les petites decisions que cal prendre cada dia, a vegades generen algunes queixes o disconformitats, procuro que sempre estiguin basades en allò que és millor per al bé comú, amb seny i honradesa.
Si fem una mica de balanç, crec que les accions més destacables són:
- Campanya “no corris” de moderació de velocitat. A banda d’editar uns fulletons informatius, hem adquirit un cinemòmetre que informa de la velocitat dels vehicles però no sanciona. El cert és que amb això hem aconseguit que en alguns punts de la ciutat hi hagi fins a 20 punts més de conductors que van a la velocitat legal.
- Aprovació inicial de l’OM de Convivència i Via Pública. Introduïm aspectes nous com la prohibició de realitzar actes sexuals a la via pública, del seminudisme i nudisme, de la prostitució, etc. Al Ple del mes de juny espero que l’aprovem definitivament. Hi ha presentat al•legacions Estelada 2014 i la CUP. Curiosament, la majoria d’al•legacions presentades per la CUP fan referència a aspectes que ja existien a la OM abans de la modificació.
- Zona verda d’aparcament a Can Tané, per a residents del Nucli Antic. Entrarà en funcionament dintre de poques setmanes, un cop passat el període d’exposició i s’inauguri l’espai.
- Seguim amb la millora de la visibilitat i seguretat dels passos de vianants de la ciutat. Més lentament del que voldríem però avançant sempre.
- Aviat també tindrem enllestit un projecte per millorar la seguretat viària de l’entorn de tots els centres d’ensenyament d’Olot que anirem executant a mesura que puguem disposar de recursos.
- Posada en marxa de la instància genèrica electrònica que permet fer els tràmits més senzills via web. Lligat amb això hem posat en marxa la Seu electrònica i també hem obert la possibilitat que advocats i gestors puguin fer tràmits per tercers, habilitant fórmules de representació.
- Hem aprovat la diagnosi de la mobilitat urbana d’Olot com a primer pas per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana.
- I finalment hem acabat l’eliminació dels símbols franquistes que hi havia a Olot. De fet, encara queda alguna placa d’habitatge d’aquelles del jou i les fletxes que anem traient a mesura que les detectem. Aquest projecte ha generat alguna tensió al Ple amb els regidors de l’ultradreta espanyolista, la xenòfoba (PxC) i la que no ho és (PP). Però bé, encara que ens vagin retraient el cost i en facin demagògia, era una cosa que calia fer per salut democràtica.

Tot plegat molta feina i més que en tenim de començada i que enllestirem en els propers mesos. El balanç em fa sentir satisfet de la feina feta encara que a vegades s’imposa la sensació que tot plegat va molt més lent del que caldria.

Per acabar us animo a venir al Ple de l’Ajuntament. El calendari està al web que, per cert, estem millorant per acostar-lo al ple compliment amb les bones pràctiques de la comunicació pública local i que sigui més transparent en la informació que dóna sobre la gestió municipal.

Josep Ferrés i Coromina

Regidor de Mobilitat i Serveis Urbans.

Regidor de Organització, Innovació i Atenció al Ciutadà.

Els Comentaris estan tancats